×

Kategórie

Paštrnák

Paštrnák je menej známa zelenina, často zamieňaná s petržlenom. Od neho sa líši predovšetkým chuťou, ktorá je jemnejšia a sladšia ale aj veľkosťou a tvarom koreňa. Koreň pastiera je silnejší a dlhší.

Okrem kuchyne je možné využiť paštrnák aj v ľudovom liečiteľstve. Má upokojujúce účinky podobne ako medovka, pôsobí proti tvorbe močových kameňov, obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov a je cenným zdrojom vlákniny.

Paštrnák je nenáročný na pestovanie, iba je potrebné jeho semená vysiať pomerne skoro, ideálne v marci. Klíčenie trvá pomerne dlho. Zberať ho môžete na jeseň, ale plody vydržia v záhone až do zimy.

Čítaj viacShow less

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa