Katalóg

Kvalita

Naše produkty

Aromatické byliny 

V tejto sekcii nájdete všetko potrebné na to, aby sa Vaša kuchyňa premenila na voňavé kráľovstvo. Vlastné bylinky Vám bude každý závidieť nie len preto, ako vyvoňajú Váš byt, ale hlavne preto, ako ochutia jedlo, ktoré uvaríte a aké mu dodajú zdravé vitamíny a minerály. Bylinky si môžete vysadiť priamo na záhon, čím vytvoríte romantické zákutie, ktoré lieči a prináša dobrú náladu samo sebe. Určite si pohľadom na záhon s levanduľou, bazalkou či oreganom vyvoláte spomienku na Stredomorie. Pokiaľ záhradu nemáte, nemusíte smútiť, pretože bylinky v kvetináči na kuchynskom okne sú nielen krásne voňavé a dekoratívne, ale predovšetkým ich máte rovno po ruke, čo je nesmierne praktické. Bylinky dodajú zdravie nielen Vašim pokrmom. Môžete si jednoducho vyrobiť aj mastičky, nálevy, či voňavý horúci kúpeľ. Ten dá odpočinúť Vašim zmyslom alebo naopak rozprúdi krv. Bazalka, rasca, šalvia, kôpor, majorán a mnoho ďalších aromatických bylín je pripravených pre Vás práve tu.
  • Aníz
    Aníz
    Aníz sa používa sa na dochucovanie rýb, šalátov a polievok. Aníz je vhodný aj do sirupov proti kašľu. Anízový olej uvoľňuje kŕče a pôsobí preventívne proti infekciám.
  • Aromatické byliny - zmes
    Aromatické byliny - zmes
    Zmes aromatických bylín obsahuje najpoužívanejšie korenie na kuchynské úpravy jedál. Semienka sa vysievajú priamo na slnečné miesto. Nájdete tu aj zmes divých aromatických bylín.
  • Bazalka
    Bazalka
    Listy bazalky sa hodia najmä na dochucovanie rýb a iných morských plodov. Z bazalky citrónovej sa dá urobiť i čaj!
  • Bedrovník
    Bedrovník
    Jednoduchá rastlina pre Vašu kuchyňu! Bedrovník je obľúbená a zároveň nenáročná rastlina, ktorá sa používa ako korenie do šalátov. Hoci celá rastlina Bedrovník je jedlá, v kuchyni využijeme iba čerstvé mladé lístky.
  • Fenikel
    Fenikel
    Fenikel je rastlina vhodná na prípravu zeleninových šalátov a tepelne upravená ako zeleninová príloha. V kuchyni má všestranné využitie. Po odstránení koreňa je možné rastliny skladovať v chladnej miestnosti.
  • Kardamóm
    Kardamóm
    Kardamom je vytrvalá rastlina, ktorá vo svojej domovine dosahuje výšku cez dva metre. Pochádza z prednej Indie, ale vyskytuje sa aj často na Srí Lanke či Guatemale.
  • Koriander
    Koriander
    Koriander je nepostrádateľným korením v každej kuchyni. Celá rastlina krásne vonia a v kuchyni sa využijú všetky jej časti.
  • Kôpor
    Kôpor
    Kôpor je rastlina s korenistou chuťou. Hodí sa do uhorkového šalátu, k rybám, či na chlieb s maslom alebo tvarohom.
  • Ligurček
    Ligurček
    Ligurček je trvalá rastlina dosahujúca výšku až 2 metre. Všetky časti ligurčeka majú typickú, spočiatku sladkú, neskôr horko aromatickú maggi (vegeta) vôňu i chuť.
  • Majorán
    Majorán
    Majorán je veľmi obľúbená jednoročná bylina pestovaná pre silne aromatickú vňať. Majorán má aj antibakteriálne účinky.
  • Mäta
    Mäta
    Mäta je nenáročná bylina, ktorá Vás očarí úžasnou vôňou, rôznorodým využitím a minimálnou starostlivosťou. Umiestnením je vhodná do bytu, či balkónu i zahrádky.
  • Nové korenie (Pimentovník)
    Nové korenie (Pimentovník)
    Pimentovník je vždyzelený strom, ktorého plody sú bobule, z ktorých sa robí tzv. Nové korenie. Bobule sa zberajú nezrelé a sušia sa. Toto korenie sa používa ako prísada do polievok, marinovaných rýb či k mäsu.
  • Oregano
    Oregano
    Oregano sa používa ako korenie do pizze alebo do zapekaných jedál či omáčok. Má výraznú chuť. Pôvodom je zo Stredomoria, preto vyžaduje slnečné stanovište.
  • Palina
    Palina
    Čerstvé i sušené listy sa používajú ako korenie na pečené mäso a hydinu, na nakladanú zeleninu, do bylinkových masiel, polievok a šalátov. Je to aj liečivá rastlina, ktorá má antiseptické účinky.
  • Rasca
    Rasca
    Rasca zvaná aj Černuška je liečivá rastlina, z ktorej sa zbierajú jej kapsuly. Kapsuly dozrievajú od júna. Majú temne hnedú farbu a nazývajú sa práve čierna rasca.
  • Rozmarín
    Rozmarín
    Rozmarín je vždyzelený poloker s tvrdými čiarkovitými listami. Listy s najmladšími časťami výhonkov sa používajú ako korenie do šalátov a na prípravu mäsa. Čaj má upokojujúce účinky.
  • Saturejka
    Saturejka
    Saturejka je aromatická bylina, ktorá má liečivé účinky - používa sa hlavne pri zažívacích problémoch. Dorastá do výšky okolo 40 cm a kvitne od júna až do septembra.
  • Šalvia
    Šalvia
    Šalvia je trvalka dosahujúca výšku až jeden meter. Už indiáni ju kedysi používali vo svojich obydliach, kde im vôňa šalvie prinášala pozitívnu energiu.
  • Tymian
    Tymian
    Tymian je aromatická bylinka, vhodná do každej kuchyne. Rastie veľmi dobre v kvetináčoch či na záhradke. Táto odroda má tmavozelené široké listy. Perfektne sa hodí o polievok či omáčok.
  • Vavrín (bobkový list)
    Vavrín (bobkový list)
    Vavrín, čiže bobkový list, je rastlina známa už z dávnej antiky. Od jari do leta je rastlina obsypaná malými kvietkami, ktoré nádherne voňajú a neskôr sa z týchto kvietkov vyvinú plody.
na stránku
Produkty 1 - 15 (103)
Produkty 1 - 15 (103)

Menu