Kategórie
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Paradajky
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
- Papriky a chilli
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- Sadenice
- Jarné cibuľovinyBegónie, georgíny, gladioly a ďalšie
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesiSemená od popredných dodávateľov
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Semená na klíčenieKlíčky aj microgreens
- Potreby na pestovanieZvýhodnené pestovateľské sady
- Hnojivá, špeciálne substráty
- Ochrana nielen rastlín
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
-
-
-
Kustovnica goji červená - Lycium -...
Ríbezľa červená - Ribes sylvestre -...
Topinambur červený Violet de Rennes -...
Zelené hnojenie Serradella - semená - 400 g
Astilba Pumila - Astilbe - hľuzy astilby - 1 ks
BIO Cibuľa - bio semená na klíčenie - 15 g
BIO Chilli Pimientos De Padron - Capsicum annuum - semená chilli - 7 ks
Pimientos de Padron v BIO kvalite je veľmi obľúbená odroda v oblastiach Maroka a najmä Španielska, odkiaľ pochádza.
Rastlina je približne 100 cm vysoká a je možné pestovať ju v skleníku, v kvetináči na balkóne či na terase.
Plodí podlhovasté papričky s dĺžkou 5–10 cm, ktoré dozrievajú cez zelenú farbu do červenej.
Je možné ich konzumovať v oboch týchto fázach zrelosti.
Papričky sú považované za veľmi chutné, s miernou pálivosťou okolo 2 500–10 000 jednotiek SHU.
Rastlina je však preslávená svojou nerovnomernou produkciou capsaicínu, čím dochádza k tomu, že niektoré z plodov môžu prekvapiť pálivosti o sile až 80 000 jednotiek.
Všeobecne, čím neskorší zber, tým pálivejšia chuť.
Zelené papričky sa najviac využívajú na grilovanie, na plnenie syrovou či mäsovou zmesou.
Červené papričky sa naopak sušia alebo využívajú na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
S predpestovaním semien je možné začať už vo februári alebo marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 – 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá obvykle 2 – 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd i 6 týždňov. Preto je dôležité byť trpezlivý. Teplota na klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 – 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Dôležité je udržovať teplotu konštantnú, preto nie je vhodné umiestnenie rastlín na okennom parapete. Papriky i chilli papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržuje rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči nákazám.
Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky max. 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržovať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.
S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia vyčkajte do doby, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je okolo 25 °C. Sadíme na dostatočne slnečné stanovisko, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať i vo veľkom kvetináči na balkóne.
Na pestovanie je vhodná hlinito-piesčitá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prílišné prehnojovanie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorhízy, čo je pestovateľská technika, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Pokiaľ plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu pieskom či perlitom a na jeseň pohnojiť. K tomu sa najviac hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť trus sliepok, kravský či konský hnoj.
Parametre
- Výška
- 80 - 100 cm
- Farba plodu
- Zelená
Červená
- Štipľavosť
- Mierne štipľavé
Stredne štipľavé
- Pestovanie
- V exteriéri - vonku
V interiéri - dnu
- Stanovisko
- Slnečné
- Výsev/výsadba
- Február
Marec
- Mrazuvzdornosť
- Nie
- Odroda
- Nehybridná
- Zber
- August
Júl
Jún
Október
September
- Skorosť odrody
- Poloneskorá
Poloskorá
- BIO kvalita
- Nie
Plastová doska s priehradkami pre komfortnejšie sadenie.
Vhodná do miniskleníka.
Počet sadbových buniek: 24, farba čierna.
Rozmery dosky: 44 cm x 17 cm x 5 cm.
Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.
Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.
Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.
Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.
Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.
Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.
Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)
Natura Rock Effect je postrek, ktorý je vyrobený na prírodnej báze.
Spoľahlivo účinkuje na vošky, molice, roztočce, puklice, strapky a iný hmyz, aj na americkú múčnatku.
Je vhodný na zeleninu - paradajky, papriky, uhorky, tekvice, bôby, ale aj okrasné rastliny, malvice, vinič, chmeľ, ríbezle, egreše či ihličnaté stromy.
Je vhodný na BIO pestovanie. Ľahko sa aplikuje.
Balenie má objem 250 ml.
Miniskleník s rozmermi 54 x 15 x 12 cm.
Miniskleník je vhodný na predpestovanie zeleniny, pre výsev rastlín či na predpestovanie sadeníc.
Má miesto pre 21 jiffy tabliet.
Kultivátor od značky Fiskars je veľmi ľahký a odolný nástroj, ktorý sa neohne.
Obsahuje pevný polyamid vystužený sklenými vláknami.
Odoláva aj teplotám v rozmedzí -40°C až +150°C a je 100% recyklovateľný.
Môže sa ostriť. Má otvor pre zavesenie.
Balenie obsahuje 1 ks kultivátora.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Hnojivové tyčinky, ktoré vydržia až 60 dní. Sú vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek.
Dodávajú rastlinám základné živiny a obsahujú guáno, pochádzajúce z trusu morských vtákov.
Hoštické hnojivo na rajčiny a papriky - 500 ml
Jedná sa o prírodné hnojivo, ktoré obsahuje prírodné guáno, čo je trus z morských vtákov žijúcich na pobreží Južnej Ameriky.
Prípravok dodáva rastlinám nie len potrebné živiny, ale tiež aktivuje pôdnu mikroflóru.
Je možné ho použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
BIO odroda Marseillais patrí medzi mierne pálivé chilli. SHU je 0–500 jednotiek.
Odroda pochádza z regiónu Marseille v južnom Francúzsku a pýši sa naozaj veľkým výnosom.
Rastlina dosahuje výšku okolo 70 cm a plodí menšie papričky, ktoré dozrievajú zo zelenej farby po žltú.
Papriky majú vďaka svojej lahodnej chuti a nízkej pálivosti všestranné využitie.
Keďže sa jedná o menšiu odrodu, je možné toto chilli pestovať aj v nádobách. Prvé plody je možné pri včasnej výsadbe žať už v priebehu júna.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Pimientos de Padron v BIO kvalite je veľmi obľúbená odroda v oblastiach Maroka a najmä Španielska, odkiaľ pochádza.
Rastlina je približne 100 cm vysoká a je možné pestovať ju v skleníku, v kvetináči na balkóne či na terase.
Plodí podlhovasté papričky s dĺžkou 5–10 cm, ktoré dozrievajú cez zelenú farbu do červenej.
Je možné ich konzumovať v oboch týchto fázach zrelosti.
Papričky sú považované za veľmi chutné, s miernou pálivosťou okolo 2 500–10 000 jednotiek SHU.
Rastlina je však preslávená svojou nerovnomernou produkciou capsaicínu, čím dochádza k tomu, že niektoré z plodov môžu prekvapiť pálivosti o sile až 80 000 jednotiek.
Všeobecne, čím neskorší zber, tým pálivejšia chuť.
Zelené papričky sa najviac využívajú na grilovanie, na plnenie syrovou či mäsovou zmesou.
Červené papričky sa naopak sušia alebo využívajú na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.