×
Vyhľadávanie v blogoch

Zeleninová záhrada pre deti

Deti sú zvedavé a rady spoznávajú svet všetkými zmyslami. Príroda je práve pre rôzne skúmanie tou najvhodnejšou. Mnoho detí si myslí, že zelenina sa dá zakúpiť v obchode alebo možno rastie priamo v chladničke. Poďme tento mýtus vyvrátiť! Pokiaľ máte aspoň kúsok malej záhradky či balkón, vyskúšajte spoločné pestovanie rastlín. Deti pri tom môžu experimentovať a pozorovať rast rastlín už od semienka.

Kto si myslí, že zeleninová záhrada je pre deti veľmi náročná alebo zaberie veľa času, veľmi sa mýli. Iba je vhodné vybrať také odrody semien, ktoré rýchlo rastú, pretože deti sú často netrpezlivé a nemôžu sa dočkať, kým im semienka vyklíčia.

Ktoré semienka vybrať do záhradky pre deti?

Všetky rastliny, ktoré rýchlo rastú a ešte našich malých záhradkárov ocenia úrodou. Patria medzi ne napríklad jahody, všetky druhy šalátov, pažítka, žerucha, reďkovky alebo sladký hrášok.

Iste sa oplatí vypestovať aj cherry paradajky, ktoré na našom eshope osiva-semena.sk ponúkame hneď v niekoľkých farebných variáciách, alebo si urobiť domáci popcorn z vypestovanej kukurice.

Ako sa o zeleninovú záhradku starať?

Pre optimálny výsledok sa musíme vždy držať jednotlivých odrôd a ich nárokov. Všeobecne sa však dá povedať, že rastliny potrebujú humóznu pôdu a dostatok slnečných lúčov. Niektoré odrody sa musia podopierať o oporu, zo začiatku postačí aj obyčajná špajľa.

Pokiaľ je v našej malej záhradke zelenina rôznych veľkostí, určite nezabúdajme na to, že nízke odrody ako šalát či bylinky patria dopredu a vysoké ako hrášok dozadu.

Pestovanie a záhradkárstvo môže byť pre deti malé spestrenie a určite ocenia vlastnoručne vypestovanú zeleninu. Navyše si užijete krásne strávený spoločný čas!

Pokiaľ by vám neprialo počasie alebo by ste si radi skrátili čas nejakou hrou, pripravili sme pre deti jednoduché pexeso, ktoré si môžu vytlačiť a podľa svojej fantázie vyfarbiť.

(Pozn. redakcie: pexeso v štandardnej veľkosti jednoducho zobrazíte pomocou pravého tlačidla myši.)

Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa