Kategórie
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Paradajky
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
- Papriky a chilli
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- Sadenice
- Jarné cibuľovinyBegónie, georgíny, gladioly a ďalšie
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesiSemená od popredných dodávateľov
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Semená na klíčenieKlíčky aj microgreens
- Potreby na pestovanieZvýhodnené pestovateľské sady
- Hnojivá, špeciálne substráty
- Ochrana nielen rastlín
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
-
-
-
Kustovnica goji červená - Lycium -...
Ríbezľa červená - Ribes sylvestre -...
Topinambur červený Violet de Rennes -...
Zelené hnojenie Serradella - semená - 400 g
Astilba Pumila - Astilbe - hľuzy astilby - 1 ks
BIO Cibuľa - bio semená na klíčenie - 15 g
Chilli Carolina Reaper yellow – Capsicum chinense – semená chilli – 5 ks
Chilli Carolina Reaper yellow je extrémne pálivé chilli vzniknuté krížením Habanero Yellow a Naga Moricho chilli.
Ide o hybrid pochádzajúci z Ameriky.
SHU je 2 000 000 jednotiek, čo z tohto kultivaru robí jednu z najpálivejších papričiek na svete.
Plodí svetložlté papričky veľmi zaujímavého vzhľadu, ktoré majú 2–6 cm na dĺžku.
Aj napriek tomu, že sú extrémne pikantné, majú aj sviežu citrusovú chuť i vôňu, preto je Carolina Reaper yellow vyhľadávaným korením.
Odroda sa pestuje veľmi ľahko.
Je skôr nižšieho vzrastu, preto ju možno pestovať aj v nádobách na balkónoch či terasách.
Doba zrenia je približne 90 dní.
S predpestovaním semien je možné začať už vo februári alebo marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 – 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá obvykle 2 – 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd i 6 týždňov. Preto je dôležité byť trpezlivý. Teplota na klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 – 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Dôležité je udržovať teplotu konštantnú, preto nie je vhodné umiestnenie rastlín na okennom parapete. Papriky i chilli papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržuje rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči nákazám.
Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky max. 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržovať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.
S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia vyčkajte do doby, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je okolo 25 °C. Sadíme na dostatočne slnečné stanovisko, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať i vo veľkom kvetináči na balkóne.
Na pestovanie je vhodná hlinito-piesčitá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prílišné prehnojovanie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorhízy, čo je pestovateľská technika, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Pokiaľ plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu pieskom či perlitom a na jeseň pohnojiť. K tomu sa najviac hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť trus sliepok, kravský či konský hnoj.
Parametre
- Výška
- 60 - 80 cm
- Farba plodu
- Žltá
- Štipľavosť
- Extrémne štipľavé
- Pestovanie
- V exteriéri - vonku
V interiéri - dnu
- Stanovisko
- Slnečné
- Výsev/výsadba
- Február
Marec
- Mrazuvzdornosť
- Nie
- Odroda
- Nehybridná
- Zber
- August
Október
September
- Skorosť odrody
- Poloneskorá
- BIO kvalita
- Nie
AgroBio Inporo Stimulátor zakoreňovania je prípravok určený pre maximálny rozvoj koreňového systému vašich rastlín.
Je založený na prírodnej báze.
Podporuje tvorbu koreňov a stimuluje ich rast.
Obsahuje humínové látky, ktoré ovplyvňujú metabolizmus rastlín, ďalej extrakt z morských rias pre vyššiu odolnosť rastlín voči stresu.
Je vhodný pre zeleninu, okrasné rastliny, dreviny, ovocné stromy, trávniky či drobné ovocie.
Balenie má objem 100 ml.
Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.
Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.
Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.
Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.
Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.
Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.
Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)
Tekuté železo - hnojivo - Forestina Profík
Ide o špeciálne hnojivo so železom, ktoré je vhodné pre Vaše rastliny, ktoré majú zvýšený nárok práve na tento prvok.
Tiež je vhodné v prípade, že Vaše rastliny trpia nedostatkom železa. Začína sa to prejavovať chlorózou, teda žltnutím či blednutím listov.
Kultivátor od značky Fiskars je veľmi ľahký a odolný nástroj, ktorý sa neohne.
Obsahuje pevný polyamid vystužený sklenými vláknami.
Odoláva aj teplotám v rozmedzí -40°C až +150°C a je 100% recyklovateľný.
Môže sa ostriť. Má otvor pre zavesenie.
Balenie obsahuje 1 ks kultivátora.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Hnojivové tyčinky, ktoré vydržia až 60 dní. Sú vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek.
Dodávajú rastlinám základné živiny a obsahujú guáno, pochádzajúce z trusu morských vtákov.
Miniskleník s ventiláciou s rozmermi 47 x 20 x 20 cm je ideálny pomocník pre začiatočníkov.
Skladá sa zo základnych dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi.
Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje. Priehľadná vrchná časť obsahuje ventilačné škáry.
Hoštické hnojivo na rajčiny a papriky - 500 ml
Jedná sa o prírodné hnojivo, ktoré obsahuje prírodné guáno, čo je trus z morských vtákov žijúcich na pobreží Južnej Ameriky.
Prípravok dodáva rastlinám nie len potrebné živiny, ale tiež aktivuje pôdnu mikroflóru.
Je možné ho použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Apocalypsa Red Chilli je odroda chilli papričiek pochádzajúca z Talianska, ktorá svojím unikátnym vzhľadom evokuje kombináciu troch extrémne pálivých druhov: Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
Aj keď zatiaľ neboli oficiálne stanovené Scovilleho jednotky pre túto konkrétnu odrodu, jej pálivosť by mohla byť porovnateľná s Carolina Reaper, ktorá dosahuje priemerné hodnoty medzi 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Plody Apocalypse Red Chilli zrejú do sýtočervenej farby a vyznačujú sa širokou škálou tvarov, od klasických po bizarne skrútené.
Charakteristickým rysom tejto odrody je jej ovocná chuť, ktorá je doplnená intenzívnou a dlhotrvajúcou pálivosťou.
Chilli Carolina Reaper yellow je extrémne pálivé chilli vzniknuté krížením Habanero Yellow a Naga Moricho chilli.
Ide o hybrid pochádzajúci z Ameriky.
SHU je 2 000 000 jednotiek, čo z tohto kultivaru robí jednu z najpálivejších papričiek na svete.
Plodí svetložlté papričky veľmi zaujímavého vzhľadu, ktoré majú 2–6 cm na dĺžku.
Aj napriek tomu, že sú extrémne pikantné, majú aj sviežu citrusovú chuť i vôňu, preto je Carolina Reaper yellow vyhľadávaným korením.
Odroda sa pestuje veľmi ľahko.
Je skôr nižšieho vzrastu, preto ju možno pestovať aj v nádobách na balkónoch či terasách.
Doba zrenia je približne 90 dní.