×

Kategórie

Chilli Aji Amarillo - Capsicum annuum - semená chilli - 7ks

×

Chilli Aji Amarillo je teplomilnou odrodou pôvodom z Južnej Ameriky.

So SHU okolo 40 000 jednotiek sa radí medzi stredne pálivé chilli.

Rastie košate do výšky 40–80 cm.

Papričky sú hrubostenné a dozrievajú z tmavozelenej do sýtooranžovej farby.

Chilli Aji Amarillo má široké kulinárske využitie a patrí medzi najviac využívané v peruánskej kuchyni.

Doba zrenia plodov je asi 90 dní.

Čítaj viacShow less
2,44 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1003556
Obľúbené
Popis

predpestovaním semien je vhodné začať už vo februári či v marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 - 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá približne 2 - 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd aj 6 týždňov. Je dôležité byť trpezlivý. Teplota pre klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 - 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Teplotu treba udržiavať konštantnú, preto nie je vhodné umiestňovať rastliny na okennom parapete. Papriky aj čili papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržiava rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči chorobám.

Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky, do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržiavať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.

S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia počkajte, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je približne 25 °C. Vysádzame na dostatočne slnečné miesto, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať aj vo veľkom kvetináči na balkóne.

Vhodná je pre pestovanie hlinitopiesočnatá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy ju odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prehnojenie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorízy, čo je technika pestovania, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Ak plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu perlitom a na jeseň pohnojiť. Na to sa najlepšie hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť slepačince, kravský či konský hnoj.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003556

Parametre

Výška
40 - 60 cm
60 - 80 cm
Farba plodu
Oranžová
Zelená
Štipľavosť
Stredne štipľavé
Kvalita
BIO kvalita
Pestovanie
V exteriéri - vonku
V interiéri - dnu
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Február
Marec
Mrazuvzdornosť
Nie
Vegetačné obdobie
Letničky
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
Skorosť odrody
Poloneskorá
Mohli byste ešte potrebovať
4,46 € s DPH

AgroBio Plodová zelenina je prírodný produkt z byliniek, vyrobený hlavne z prasličky a žihľavy, z ktorých využíva všetky ich známe účinky.

Je vhodný pre ekologické pestovanie.

Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť paradajok, paprík alebo uhoriek. 

Postrek je výborný aj proti abiotickému stresu (krúpy, sucho alebo prudký dážď). Aplikácia pred výskytom chorôb alebo škodcov. 

Po jeho použití je možné plody ihneď konzumovať, nemá teda ochrannú lehotu.

Balenie má 100 ml.

9,19 € s DPH

Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.

Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.

Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.

Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.

Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.

Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.

Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)

4,98 € s DPH

Prípravok Fytovit je účinným zdrojom rastlinami prijímaného horčíka a železa.

Podporuje zdravý rast rastlín a je účinný proti žltnutiu listov - CHLORÓZE.

Používa sa na vinnú révu, ovocné dreviny, okrasné rastliny, zeleninu, jahody, ovocné dreviny a ďalšie.

Pri príznakoch chlorózy striekame zriedený roztok priamo na listy (neodporúča sa aplikovať na priamom slnku). 

Fytovit 4 v 1 - obsahuje stimulátor, pomáha pri výskyte chlorózy, podporuje rýchly príjem živín, rast v nepriaznivých podmienkach. 

7,16 € s DPH

Kristalon pre zdravé paradajky a papriky

Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík. Napr.: dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.

Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.

8,05 € s DPH

Mykorhízne huby sú vhodné hlavne pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny.

Pomocný rastlinný prípravok pre zapravenie do substrátu, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, väčšie nasadenie kvetov, tvorbu plodov a vyššiu odolnosť rastlín. Je vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.

Novinka
1,66 € s DPH

Paprika Ohnivec je odroda s vysokou úrovňou pálivosti.

Tento druh, ktorý nadväzuje na známu odrodu Pálivec, sa pýši nielen vyššou pálivosťou, ale aj dlhším plodom.

V čase technickej zrelosti je plod tejto papriky charakteristický svetlozelenou farbou.

Paprika Ohnivec je ideálna pre sterilizáciu v celku bez odstránenia semien a taktiež je vhodná na priamu konzumáciu v čerstvom stave.

Pálivosť tejto odrody sa pohybuje v rozmedzí 1 800 – 2 500 SHU, radí sa teda medzi stredne pálivé papriky.

Nedávno prezerané
2,44 € s DPH

Chilli Aji Amarillo je teplomilnou odrodou pôvodom z Južnej Ameriky.

So SHU okolo 40 000 jednotiek sa radí medzi stredne pálivé chilli.

Rastie košate do výšky 40–80 cm.

Papričky sú hrubostenné a dozrievajú z tmavozelenej do sýtooranžovej farby.

Chilli Aji Amarillo má široké kulinárske využitie a patrí medzi najviac využívané v peruánskej kuchyni.

Doba zrenia plodov je asi 90 dní.

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa