Naše produkty

Nové

Karfiol Bora - Brassica oleracea - semená - 140 ks

1002903

Nový produkt

Karfiol Bora je odroda vhodná pre jarné poľné pestovanie. Je odolná voči predčasnej tvorbe neakostných ružíc. 

Ružice sú stredne veľké, s hmotnosťou okolo 370 g. Majú smotanovo bielu farbu a sú odolné voči fialoveniu. 

Zber prebieha od konca mája do polovice júna.

Jedná sa o veľmi obľúbenú zeleninu, ktorú možno konzumovať v surovom stave či tepelne upravovať. Má vysoký obsah vitamínov, minerálov a tiež antioxidantov.

Doba zrenia je asi 112 dní.

Balenie obsahuje 140 ks semien. Semená sú morené.

Viac detailov

0,94 €s DPH

Na sklade

- +

 
Viac informácií

S predpestovaním semien karfiola je dobré začať už v priebehu marca. Ideálne je pestovanie vo vyhrievanom skleníku. Pokiaľ by ste chceli rastlinky pestovať v domácom prostredí, začnite už o mesiac skôr. Teplota na klíčenie je 15 - 20 °C.

Sadeničky sa presádzajú v druhej polovici mája na dostatočne presvetlené stanovisko (určite nie priame slnko). Taktiež polotieň alebo tieň nerobí tejto rastline dobre a spomaľuje jej rast.

Pôda by mala byť stredne ťažká, poriadne pohnojená, s dostatkom vlahy. Nie je dobré využívať pôdy, kde v predchádzajúcich rokoch rástla iná kapustová zelenina (napr. kapusta, kaleráb a pod.). Karfiol potrebuje dostatok mangánu, horčíka, bóru a molybdénu. Je preto nutné pohnojiť pôdu viaczložkovým hnojivom (napr. Cererit). Pre lepší rast koreňov môžete do pôdy zapraviť pokosenú trávu. Ideálny spon je 50 x 40 cm.

Karfiol vyžaduje dostatočnú zálievku, najlepšie každý deň.

 
Dátový hárok
Farba ploduBiela
OdrodaNehybridná
PestovanieV exteriéri - vonku
StanoviskoSlnečné
Výsev/výsadbaMarec, Máj
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

6 ostatných produktov v rovnakej kategórii

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Menu