Naše produkty

Related articles

Kel kučeravý Kapral - Brassica oleracea L. convar. - semená - 1 g

1001948

Nový produkt

Kel kučeravý Kapral je polo-skorá zelená odroda vhodná hlavne na priamu konzumáciu. Rastlina dosahuje výšku 40 - 60 cm. Vytvára tmavé zelené listy, ktoré sú silno kučeravé. 

Jedná sa o rastlinu veľmi výnosnú. Odroda dobre odoláva nízkym teplotám až do –15 °C.

Kel kučeravý je vhodný na bežné kuchynské spracovanie. Neprávom je o niečo menej v obľube ako iné druhy zeleniny, ale pre jeho chuť a vysoký obsah vitamínov a minerálov stojí určite za to ho vyskúšať.

Balenie s hmotnosťou 1 g obsahuje približne 300 ks semien.

Viac detailov

0,84 €s DPH

Na sklade

- +

 
Viac informácií

Kel kučeravý sa seje priamo na záhon v máji až júni do hĺbky 1 - 2 cm. Doba klíčenia je okolo 1 - 3 týždne. Odporučený spon je 60 x 50 cm, lebo rastlina pomerne bujne rastie.

Kel kučeravý je nenáročná zelenina, rastie i vo vyšších polohách a nie je tak náročný na pestovateľské podmienky ako iné druhy hlúbovej zeleniny. Pestuje sa ako následná plodina. Vhodnou predplodinou je napr. šalát alebo kaleráb. Vyhovujúce je slnečné alebo polo-tienisté stanovisko s dobre priepustnou, stredne ťažkou pôdou. Tá by mala byť zásaditá – možno ju pred siatím posypať vápencom.

Kel kučeravý je odolný voči nízkym teplotám – zelené odrody vydržia teplotu -15 °C, fialové i väčšie mrazy. Listy možno teda zberať postupne v priebehu celej zimy. Zozbierané listy možno skladovať zamrazené, podobne ako napr. špenátové listy.

 
Dátový hárok
Výška40 - 60 cm
Farba ploduZelená
OdrodaNehybridná
PestovanieV exteriéri - vonku
StanoviskoSlnečné, Polotienisté
Výsev/výsadbaJún, Máj
MrazuvzdornosťÁno
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

6 ostatných produktov v rovnakej kategórii

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Menu