Naše produkty

Related articles

Mäta klasnatá - Mentha viridis - semená - 25 ks

1002131

Nový produkt

Mäta klasnatá je trváca bylina, rozšírená dnes po celom území mierneho pásma. Dorastá do výšky 60 cm a kvitne od júla do septembra drobnými fialovými kvietkami.

Mäta klasnatá má delikátnu vôňu a chuť, preto je vhodná na varenie. Používa sa tiež ako náhrada za bazalku. Dáva sa do bylinkových masiel, do vaječných pokrmov či k mletým mäsám. Využíva sa na dochutenie či dekoráciu dezertov, šalátov či iných pokrmov.

V ľudovom liečiteľstve sa používa proti kožným vyrážkam, na reumu, na liečbu žalúdočných ťažkostí alebo na uvoľnenie kŕčov.

Semená sú veľmi drobné.

Balenie obsahuje 25 ks semien.

Viac detailov

1,09 €s DPH

Tovar momentálne nie je na sklade

 
Viac informácií

Semienka mäty sa sadia ideálne na jar alebo na jeseň, ale môžete ich vysadiť prakticky kedykoľvek počas roka. Semienka sa predpestujú vnútri a vzídené rastlinky sa vysadia na záhon.

Mäta je nenáročná na pestovanie. Má rada slnečné až polo-tienisté stanovisko s bohatou, vlhkou a priepustnou pôdou. Vlhkosť je pre rastlinu veľmi dôležitá, preto jej doprajte pravidelnú zálievku.

Mätu vysádzajte do vzdialenosti minimálne 30 cm od ostatných rastlín. Mäta je veľmi invazívna a rada sa kríži s ostatnými rastlinami. Pokiaľ nechcete, aby sa začala na záhone nekontrolovane rozširovať, je vhodné ju pestovať v pestovateľskej nádobe.

Zbierajú sa listy alebo celé rastliny.

 
Dátový hárok
Výška40 - 60 cm
Farba kvetuFialová
Doba kvitnutiaJúl, September, August
PestovanieV exteriéri - vonku
StanoviskoPolotienisté, Slnečné
Výsev/výsadbaMáj, Október, Apríl, September
MrazuvzdornosťÁno
Vegetačné obdobieTrvalky
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

7 ostatných produktov v rovnakej kategórii

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Menu