×

Kategórie

Mučenka morušolistá - Passiflora morifolia - semená mučenky - 4 ks

×

Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.osiva-semena.sk/614-mucenka

Mučenka morušolistá je nenáročná a navyše rýchlorastúca odroda mučenky. Kvitne kvetmi fialovo-modrej farby, krásne vonia po mede.

Nie je mrazuvzdorná, v zime vyžaduje aspoň 7–15 stupňov.

Čítaj viacShow less
1,86 € s DPH
Nemáme na sklade
Upozorníme vás, keď bude produkt skladom. Vložte váš e-mail.
Odkaz:
1003339Z
Obľúbené
Popis

Semená mučenky sa sadia do výsevného substrátu do hĺbky 0,5 cm. Použiť môžete i rašelinu zmiešanú s pieskom alebo perlitom. Ideálne je nechať klíčiť semená pod krytom na rozptýlenom svetle. Klíčenie je nepravidelné. Niektoré semená môžu vyklíčiť už po 3 týždňoch, najčastejšie však po 5 – 6 týždňoch a niektoré až za niekoľko mesiacov. Nie je treba sa ale báť, klíčivosť semien je pomerne vysoká. Teplota na klíčenie by mala byť 22 – 28 °C.

Malé rastlinky sa nechávajú pomaly otužovať a pestujú sa bez krytu. Keď majú asi 10 cm, je vhodné ich presadiť do kvetináčov so zmesou zeminy, rašeliny a piesku (optimálny pomer je 2:1:3). Mučenku môžete pestovať celoročne v interiéri. Má rada slnečné stanovisko s vyššou teplotou. Na zimu sa uchováva v miestnosti s teplotou okolo 15 °C.

Od jari do jesene je nutné dopriať rastline pravidelnú zálievku a tiež hnojenie. Na zimu zálievku obmedzíme.

Mučenka kvitne najčastejšie až v druhom alebo treťom roku od výsadby. Ak chcete, aby plodila, je nutné pestovať aspoň dve rastliny spoločne, ideálne v rovnakom kvetináči. Opeľovať ich môžete ručne, v prípade letnenia sa o to postarajú včely.

V teplejších oblastiach je možné mučenku pestovať i celoročne vonku. Má síce radšej teplo, ale krátkodobo zvládne i mierne mrazy. Keď jej na zimu doprajete bohatú prikrývku, tak sa jej bude dariť. Akonáhle sa na stanovisku rastlina uchytí, bude sa jej dariť i bez väčšej starostlivosti.

Rastliny vyžadujú každoročný jarný rez. Vždy ale na šľahúňoch nechajte aspoň niekoľko zelených listov.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003339Z
Mohli byste ešte potrebovať
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa