Naše produkty

Related articles

Patizón Golden Marbre - Cucurbita pepo - tekvica - semená - 5 ks

1003136

Nový produkt

Ide o nádhernú zlatožltú odrodu patizónu. Golden Marbre je veľmi úrodná nehybridná odroda. Plody majú pravidelný tvar a sú 12 až 15 cm veľké.

Patizóny patria medzi tekvice a mali by sa konzumovať ako maličké tekvičky už počas leta. Vtedy majú vynikajúcu chuť. Sú vhodné aj na tepelnú úpravu. Často sa využívajú aj ako dekorácia.

Doba zrenia patizónov je cca 80 dní.  

Balenie obsahuje 5 ks semien.

Viac detailov

1,93 €s DPH

Na sklade

- +

 
Viac informácií

Jedná sa o pomerne odolné rastliny,  takže je možné buď semená predpestovať alebo ich vysadiť približne v polovici mája priamo na vonkajší záhon. 

predpestovaním semien môžete začať už vo februári či marci. Rastliny presádzame na slnečné stanovisko až v druhej polovici mája, resp. v období, keď už nehrozia ranné mrazy, pretože patizóny zle znášajú mrazy. Je preto vhodné ich prekryť netkanou textíliou. Rastliny sadíme do sponu 100 - 120 x 60 cm. 

Patizóny majú radi ťažšiu hlinitú pôdu, ktorá je bohatá na živiny. Je možné do pôdy už na jeseň zapraviť kompost alebo hnoj. Pre rast je zásadný dostatok svetla, tepla a vlahy. Stanovisko musí byť vždy slnečné a pôda vlhšia. Je potrebné rastliny dostatočne zalievať – menej a častejšie.

Rastliny v priebehu rastu môžete prihnojovať hnojivami či kompostom. Plody sa zberajú v nezrelom stave - v čase, keď majú priemer 10 - 15 cm. Väčšie plody môžu mať tuhšiu šupku.

Patizóny je možné skladovať na chladnom mieste.

 
Dátový hárok
Farba ploduŽltá
OdrodaNehybridná
PestovanieV exteriéri - vonku
StanoviskoSlnečné
Výsev/výsadbaMáj, Február, Apríl, Marec
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

4 ostatných produktov v rovnakej kategórii

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Menu