
Bio Mrkva fialová Lila Lu SG - Daucus carota -...

Hrach siaty dreňový Oskar - Pisum sativum -...

Čakanka šalátová Palla rosa - Cichorium intybus...

Kukurica Jantar F1 - Zea mays - semená kukurice...

Borovicové púčiky - BIO prášok - 30 g

Indický egreš alebo Amalaki pochádza zo subtropických oblastí Indie. Jedná sa o nízky strom či ker, ktorý kvitne drobnými bielymi až žltými kvetmi.
Plodí guľaté plody, žltozelenej farby, pripomínajú tvarom i chuťou egreš. Dužina plodov je šťavnatá, aromatická, veľmi kyslá a mierne trpká.
Plody sa vyznačujú veľkým množstvom vitamínu C a prispievajú k zvýšeniu imunity či k zníženiu hladiny cukru a cholesterolu v krvi.
Plody sa konzumujú surové s cukrom alebo sa z nich pripravujú sirupy a nápoje. Môžu sa sušiť, pričom sušením nestrácajú vitamín C.
Balenie obsahuje 8 ks semien.
Pred výsevom semená namočte na 24 hodín do vlažnej vody a potom ich vysejte do hĺbky 0,5 – 1 cm. Doba klíčenia je 4 – 8 týždňov pri teplote 22 – 26 °C.
Indický egreš má rád slnečné stanovisko, ideálne s rozptýleným svetlom a teplotou okolo 25 °C.
Pôda by mala byť ľahká, piesčito-hlinitá a dobre priepustná. Dobre toleruje i chudobné pôdy a sucho.
Na zimu rastlinu premiestnite do miestnosti s teplotou do 20 °C a obmedzte zálievku.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa