
Reďkovka Faraon - Raphanus sativus - semená...

Frézia plnokvetá fialová - Freesia refracta -...

Melón cukrový Stellio F1 - Cucumis melo -...

Fazuľa kríčková Dior - Phaseolus vulgaris -...

Šalát kučeravý letný - Lactuca sativa - semená...

Indický egreš alebo Amalaki pochádza zo subtropických oblastí Indie.
Jedná sa o nízky strom či ker, ktorý kvitne drobnými bielymi až žltými kvetmi.
Plodí guľaté plody, žltozelenej farby, pripomínajú tvarom i chuťou egreš.
Dužina plodov je šťavnatá, aromatická, veľmi kyslá a mierne trpká.
Plody sa vyznačujú veľkým množstvom vitamínu C a prispievajú k zvýšeniu imunity či k zníženiu hladiny cukru a cholesterolu v krvi.
Plody sa konzumujú surové s cukrom alebo sa z nich pripravujú sirupy a nápoje. Môžu sa sušiť, pričom sušením nestrácajú vitamín C.
Pred výsevom semená namočte na 24 hodín do vlažnej vody a potom ich vysejte do hĺbky 0,5 – 1 cm. Doba klíčenia je 4 – 8 týždňov pri teplote 22 – 26 °C.
Indický egreš má rád slnečné stanovisko, ideálne s rozptýleným svetlom a teplotou okolo 25 °C.
Pôda by mala byť ľahká, piesčito-hlinitá a dobre priepustná. Dobre toleruje i chudobné pôdy a sucho.
Na zimu rastlinu premiestnite do miestnosti s teplotou do 20 °C a obmedzte zálievku.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa