Naše produkty

Súvisijace články

Cibuľa zimná - Allium fistulosum - semená - 120 ks

1001118

Nový produkt

Cibuľa zimná je nazývaný zimná, ale pestuje sa na jar. Často sa u našich susedov nazýva aj ako cesnak ošlejch či jarná cibuľka.

Je to skutočná lahôdka medzi cibuľkami, preto je najvhodnejšia na priamu konzumáciu. Má vysoký obsah vitamínov a jemnú, sladkastú a zároveň pikantnú chuť. 

Odroda nie je vhodná na skladovanie. Je to mrazuvzdorná rastlina.

Balenie obsahuje cca 120 ks semien.

Viac detailov

0,84 €s DPH

Na sklade

- +

 
Viac informácií

Výsev sa robí od marca do apríla na vonkajší záhonHĺbka výsevu je približne 0,5 - 1 cm. Klíčenie trvá 2 – 4 týždne (záleží od odrody a podmienok na pestovanie). Ideálna teplota na klíčenie je 12 – 18 ºC. Spon 25 – 30 cm.

Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieňPôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť aj neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH môžeme pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.

Pri pestovaní cibule je treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, tak hnojenie nie je nutné.




 
Dátový hárok
PestovanieV exteriéri - vonku
StanoviskoSlnečné, Polotienisté
Výsev/výsadbaMarec, Apríl
MrazuvzdornosťNie
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

22 ostatných produktov v rovnakej kategórii

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Súvisijace články

Aká zelenina porastie aj pod snehom?

Niektorým druhom zeleniny, predovšetkým tým vytrvalým, nevadí sneh ani mráz.

Cibuľa – pomoc nielen pri nachladnutí

Cibuľa je tá najobyčajnejšia zelenina, ktorú do jedálnička zaraďujeme so železnou pravidelnosťou.

Menu