
Reďkovka Faraon - Raphanus sativus - semená...

Frézia plnokvetá fialová - Freesia refracta -...

Melón cukrový Stellio F1 - Cucumis melo -...

Fazuľa kríčková Dior - Phaseolus vulgaris -...

Šalát kučeravý letný - Lactuca sativa - semená...

Slanobyľ je japonská liečivá bylinka, ktorá sa dá používať do pokrmov. Konzumujú sa jej sukulentné listy, ktoré majú slanú chuť a práve od toho je odvodené jej meno. V Taliansku je slanobyľ sóda veľmi populárna, konzumujú sa varené listy rastliny.
Slanobyľ dosahuje max výšku 30 cm a dobre sa jej darí na slnečnom stanovišti.
Rastlina sa používa pri ochoreniach pečene, ľadvín, reguluje metabolizmus tukov a cholesterolu.
Pestovanie slanobyľa:
Vysieva sa priamo na vonkajší záhon od mája do augusta. Rastlinu si môžeme tiež predpestovať od februára. Hĺbka výsevu je 0,5 cm. Ideálna teplota na klíčenie je 16 - 25 stupňov a klíčenie zvyčajne trvá 12 -20 dní.
Jedná sa o vysoko odolné rastliny, ktoré znesú i veľmi nepriaznivé podmienky pestovania. Jediné, čo vyžadujú, je vysoký obsah soli v pôde. Stanovisko by malo byť slnečné s vlhkou pôdou. Neodporúča sa rastliny prihnojovať.
Od júna sa zberajú listy a mladé výhonky.
Po celý rok sa dá pestovať vo vnútri, vonku od júna do septembra.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa