
Bio Mrkva fialová Lila Lu SG - Daucus carota -...

Hrach siaty dreňový Oskar - Pisum sativum -...

Čakanka šalátová Palla rosa - Cichorium intybus...

Kukurica Jantar F1 - Zea mays - semená kukurice...

Borovicové púčiky - BIO prášok - 30 g

Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.osiva-semena.sk/505-sladke-papriky
Paprika Slávka F1 patrí medzi najlahodnejšie hrubostenné odrody. Jedná sa o ranú odrodu, vyznačujúcu sa vysokým výnosom sladkých plodov.
Papriky sú guľaté, s priemerom 8 – 10 cm. Stena je silná až 12 mm. V technickej zrelosti sú plody žlto-zelené, v botanickej zrelosti červené.
Papriky sú vhodné na plnenie, na priamu konzumáciu či konzerváciu. Ich šťavnatú lahodnú chuť iste oceníte.
Výška rastliny je až 150 cm a vzhľadom k množstvu plodov je nutná pevná opora.
Balenie obsahuje 20 ks semien.
Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najviac darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť pre pestovanie skleník či fóliovník.
S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3 – 0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom namočené. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmie byť nižšia než 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete v parenisku. Doba klíčenia je spravidla 1 – 2 týždne.
Rastliny presádzame na vonkajší záhon v dobe, keď už nehrozia ranné mrazy, t.j. približne v druhej polovici mája. Stanovisko musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre rajčiny a papriky, Tyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.
Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12 – 14 °C.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa