Kategórie
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Paradajky
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
- Papriky a chilli
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- Sadenice
- Jarné cibuľovinyBegónie, georgíny, gladioly a ďalšie
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesiSemená od popredných dodávateľov
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Semená na klíčenieKlíčky aj microgreens
- Potreby na pestovanieZvýhodnené pestovateľské sady
- Hnojivá, špeciálne substráty
- Ochrana nielen rastlín
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
-
-
-
Kustovnica goji červená - Lycium -...
Ríbezľa červená - Ribes sylvestre -...
Topinambur červený Violet de Rennes -...
Zelené hnojenie Serradella - semená - 400 g
Astilba Pumila - Astilbe - hľuzy astilby - 1 ks
BIO Cibuľa - bio semená na klíčenie - 15 g
Chilli Carolina Reaper - Capsicum chinense - semená chilli - 5 ks
Chilli Carolina Reaper je v súčasnej dobe najpálivejšou paprikou sveta.
Bola vypestovaná v USA v roku 2012 skrížením papričky Bhut Jolokia a Habanero.
Rastlina môže dorastať do výšky až 160 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku.
Papriky sú približne 4 cm dlhé, majú nepravidelný tvar a dozrievajú do červenej farby.
Chuť je, aj napriek extrémnej pálivosti príjemne ovocná. Palivosť je postupná.
Pri spracovaní papričiek a konzumácii je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť, pretože ich SHU je až 2 200 000 jednotiek, čo túto papriku radí naozaj k rekordmanom.
Papriky sa využívajú najmä na sušenie a následné korenenie pokrmov.
Doba zrenia je okolo 120 dní.
S predpestovaním semien je možné začať už vo februári alebo marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 – 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá obvykle 2 – 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd i 6 týždňov. Preto je dôležité byť trpezlivý. Teplota na klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 – 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Dôležité je udržovať teplotu konštantnú, preto nie je vhodné umiestnenie rastlín na okennom parapete. Papriky i chilli papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržuje rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči nákazám.
Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky max. 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržovať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.
S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia vyčkajte do doby, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je okolo 25 °C. Sadíme na dostatočne slnečné stanovisko, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať i vo veľkom kvetináči na balkóne.
Na pestovanie je vhodná hlinito-piesčitá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prílišné prehnojovanie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorhízy, čo je pestovateľská technika, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Pokiaľ plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu pieskom či perlitom a na jeseň pohnojiť. K tomu sa najviac hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť trus sliepok, kravský či konský hnoj.
Parametre
- Výška
- 100 - 150 cm
- Farba plodu
- Červená
- Štipľavosť
- Extrémne štipľavé
- Pestovanie
- V exteriéri - vonku
V interiéri - dnu
- Stanovisko
- Slnečné
- Výsev/výsadba
- Február
Marec
- Mrazuvzdornosť
- Nie
- Odroda
- Nehybridná
- Zber
- August
Júl
Október
September
- Skorosť odrody
- Neskorá
- BIO kvalita
- Nie
AgroBio Plodová zelenina je prírodný produkt z byliniek, vyrobený hlavne z prasličky a žihľavy, z ktorých využíva všetky ich známe účinky.
Je vhodný pre ekologické pestovanie.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť paradajok, paprík alebo uhoriek.
Postrek je výborný aj proti abiotickému stresu (krúpy, sucho alebo prudký dážď). Aplikácia pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Po jeho použití je možné plody ihneď konzumovať, nemá teda ochrannú lehotu.
Balenie má 100 ml.
Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.
Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.
Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.
Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.
Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.
Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.
Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)
Ide o zimné zateplené ochranné pracovné rukavice.
Majú protišmykovú ochranu. Sú určené na práce v chladnom počasí alebo vo vlhkom prostredí. Umožňujú presný a pevný úchop.
Balenie obsahuje 1 pár rukavíc.
Zapichovacie menovky na označenie sadeníc či výsevov sú výborným pomocníkom pri pestovaní.
Výška menovky je 15 cm, je vhodná do kvetináčov v interiéri, aj vonku na záhone. Je béžovej farby.
Balenie obsahuje 10 ks menoviek.
Miniskleník s ventiláciou s rozmermi 47 x 20 x 20 cm je ideálny pomocník pre začiatočníkov.
Skladá sa zo základnych dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi.
Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje. Priehľadná vrchná časť obsahuje ventilačné škáry.
Lepové dosky sú určené na ochranu zeleniny v skleníku či fóliovníku.
Pomáhajú sledovať a znižovať populáciu škodlivých organizmov, hlavne strapky.
Účinné sú aj na izbové rastliny.
Ide o pasívny pomocný prípravok. Vďaka svojej modrej farbe lákajú na seba škodcov, hlavne strapky, ktoré sa dobre prilepia na lep, ktorý nevysychá.
Veľkosť: 7,5 x 20 cm.
Balenie obsahuje 5 ks dosiek.
Tyčinkové hnojivo Natura Big Beat - pre kvitnúce rastliny, bylinky, ovocie, zeleninu.
Ide o organo-minerálne hnojivo, ktoré posilňuje a regeneruje rastliny pri poškodení pijavými škodcami a obmedzuje tak ich škodlivosť.
Vďaka vysokému podielu dusíka hnojivo podporuje zdravý rast a vitalitu rastlín.
Apocalypsa Red Chilli je odroda chilli papričiek pochádzajúca z Talianska, ktorá svojím unikátnym vzhľadom evokuje kombináciu troch extrémne pálivých druhov: Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
Aj keď zatiaľ neboli oficiálne stanovené Scovilleho jednotky pre túto konkrétnu odrodu, jej pálivosť by mohla byť porovnateľná s Carolina Reaper, ktorá dosahuje priemerné hodnoty medzi 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Plody Apocalypse Red Chilli zrejú do sýtočervenej farby a vyznačujú sa širokou škálou tvarov, od klasických po bizarne skrútené.
Charakteristickým rysom tejto odrody je jej ovocná chuť, ktorá je doplnená intenzívnou a dlhotrvajúcou pálivosťou.
Chilli Carolina Reaper je v súčasnej dobe najpálivejšou paprikou sveta.
Bola vypestovaná v USA v roku 2012 skrížením papričky Bhut Jolokia a Habanero.
Rastlina môže dorastať do výšky až 160 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku.
Papriky sú približne 4 cm dlhé, majú nepravidelný tvar a dozrievajú do červenej farby.
Chuť je, aj napriek extrémnej pálivosti príjemne ovocná. Palivosť je postupná.
Pri spracovaní papričiek a konzumácii je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť, pretože ich SHU je až 2 200 000 jednotiek, čo túto papriku radí naozaj k rekordmanom.
Papriky sa využívajú najmä na sušenie a následné korenenie pokrmov.
Doba zrenia je okolo 120 dní.