×
Kliknutím zobrazíte viac produktov.
No products were found.
PPL Parcelshop

Kategórie

Chilli Habanero Chocolate - Capsicum chinense - semená chilli - 6 ks

×

Chilli Habanero pochádza z Mexika a patrí k veľmi štipľavým chilli paprikám. Odroda je veľmi výnosná. 

Táto odroda je štipľavejšia než iné Habanero odrody.

Plod papričky je zvyčajne dlhý okolo 3–6 cm a široký 4 cm, čokoládovo hnedej farby. 

Odroda dorastá do výšky 40–80 cm. Papričky sa využívajú na dochucovanie jedál, na nakladanie a na sušenie.

Štipľavosť tejto odrody dosahuje až 425 000 SHU jednotiek, ide teda o veľmi štipľavé čili.

Doba zrenia je okolo 100 dní.

Čítaj viacShow less
3,17 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1001206
Obľúbené
Popis

predpestovaním semien je možné začať už vo februári alebo marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 – 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá obvykle 2 – 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd i 6 týždňov. Preto je dôležité byť trpezlivý. Teplota na klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 – 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Dôležité je udržovať teplotu konštantnú, preto nie je vhodné umiestnenie rastlín na okennom parapete. Papriky i chilli papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržuje rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči nákazám. 

Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky max. 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržovať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.

S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia vyčkajte do doby, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je okolo 25 °C. Sadíme na dostatočne slnečné stanovisko, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať i vo veľkom kvetináči na balkóne.

Na pestovanie je vhodná hlinito-piesčitá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prílišné prehnojovanie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorhízy, čo je pestovateľská technika, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Pokiaľ plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu pieskom či perlitom a na jeseň pohnojiť. K tomu sa najviac hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť trus sliepok, kravský či konský hnoj.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1001206

Parametre

Výška
60 - 80 cm
Farba plodu
Hnedá
Štipľavosť
Extrémne štipľavé
Pestovanie
V exteriéri - vonku
V interiéri - dnu
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Február
Marec
Máj
Mrazuvzdornosť
Nie
Zber
August
Júl
Október
September
Skorosť odrody
Poloneskorá
Poloskorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
9,19 € s DPH

Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.

Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.

Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.

Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.

Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.

Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.

Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)

6,55 € s DPH

Hoštická rohovina je čisto prírodný (organický) produkt.

Ako významný zdroj dusíka je vhodná na všetky plodiny, ktoré majú na dusík zvýšený nárok.

Ekologicky priaznivá forma dusíka zabraňuje hromadeniu zdraviu škodlivých nitrátov v rastlinách a zamedzuje znečistenie spodných vôd nežiadúcimi, toxicky pôsobiacimi nitrátmi.

Výrazne ekologický charakter s jednoznačne pozitívnym vplyvom na životné prostredie je jednou z veľkých predností tohto hnojiva. 

6,96 € s DPH

Polyversum Biogarden je biologický prípravok proti plesňovým a hubovým chorobám rastlín vo forme vodorozpustného prášku. 

Mikrobiologický fungicíd bez ochrannej lehoty proti hubovým chorobám chráni mak, repku, jahody, vinič, zemiaky, obilie, trávnik a všetku zeleninu.

Polyversum zaisťuje rastlinám nielen ochranu, ale stimuluje i ich rast.

Balenie má hmotnosť 5 g.

7,16 € s DPH

Kristalon pre zdravé paradajky a papriky

Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík. Napr.: dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.

Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.

4,93 € s DPH

Hoštické hnojivo na rajčiny a papriky - 500 ml

Jedná sa o prírodné hnojivo, ktoré obsahuje prírodné guáno, čo je trus z morských vtákov žijúcich na pobreží Južnej Ameriky. 

Prípravok dodáva rastlinám nie len potrebné živiny, ale tiež aktivuje pôdnu mikroflóru. 

Je možné ho použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy

5,82 € s DPH

Hnojivo na zeleninu - na zeleninu listovú, hlúbovú aj koreňovú s rohovinou.

Ide o organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou, čo je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý pôsobením pôdnych mikroorganizmov sa postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.

Hnojivo je vhodné na pestovanie v nádobách aj voľne v pôde.

Nedávno prezerané
3,17 € s DPH

Chilli Habanero pochádza z Mexika a patrí k veľmi štipľavým chilli paprikám. Odroda je veľmi výnosná. 

Táto odroda je štipľavejšia než iné Habanero odrody.

Plod papričky je zvyčajne dlhý okolo 3–6 cm a široký 4 cm, čokoládovo hnedej farby. 

Odroda dorastá do výšky 40–80 cm. Papričky sa využívajú na dochucovanie jedál, na nakladanie a na sušenie.

Štipľavosť tejto odrody dosahuje až 425 000 SHU jednotiek, ide teda o veľmi štipľavé čili.

Doba zrenia je okolo 100 dní.

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa