
Hyacint Dark Dimension - Hyacinthus - cibuľa...

Cibuľa sadzačka zimná Snowball - Allium cepa -...

Hyacint Fondant - Hyacinthus fondante - cibuľa...

Cibuľa sadbová ozimná Shakespeare - Allium cepa...

Sadbový cesnak Slavin II - Allium sativum -...

Brokolica Romanesco je pôvodom z Talianska a vďaka svojmu netradičnému a zaujímavému vzhľadu (jablkovo zelená odroda) tvorí prechod medzi brokolicou a karfiolom.
Chuťovo je skôr podobná brokolici, ale jej chuť je intenzívnejšia.
Brokolicu Romanesco možno konzumovať v surovom stave, pridávať do zeleninových šalátov alebo tepelne upravovať.
Iba je treba dať pozor, aby nedošlo k jej rozvareniu – stratila by na chuti a farbe.
Vegetačná doba je 75–100 dní.
Semená brokolice je možné predpestovať alebo ich môžete vysadiť priamo na záhon, čím sa však oneskorí zber.
S predpestovaním možno začať už vo februári. Hĺbka výsevu je 1 cm. Ku klíčeniu semien dochádza pri teplote nad 20 °C. Po vyklíčení je však dobré znížiť teplotu na 10 – 16 °C, aby rastliny dostatočne zosilneli. V marci či apríli možno presadiť rastliny do pareniska či do skleníka, od apríla môžete rastliny presádzať i von (v chladnejších oblastiach sa odporúča s presadením vyčkať až do mája).
Rastliny vysádzame na slnečné stanovisko s hlbokou, hlinito-piesčitou, humóznou pôdou, ktorá má dostatok vápnika a aj bóru. Nevyhovujúce sú premokrené a kyslé pôdy. Spon by mal byť aspoň 60 x 45 cm.
Brokolica sa zberá v období pred rozvinutím ružíc, lebo v tom čase má najlepšiu chuť. Pri predpestovaní semien očakávajte, že k zberu dochádza približne 3 mesiace po výseve.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa