Kategórie
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Paradajky
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
- Papriky a chilli
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- Sadenice20% zľava na všetko
- Jarné cibuľovinyBegónie, georgíny, gladioly a ďalšie
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesiSemená od popredných dodávateľov
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Semená na klíčenieKlíčky aj microgreens
- Potreby na pestovanieZvýhodnené pestovateľské sady
- Hnojivá, špeciálne substráty
- Ochrana nielen rastlín
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
-
-
-
Kurkuma ružová - Curcuma alismatifolia - hľuza...
Lúka starých čias - Planta Naturalis - osivo...
BIO Nechtík lekársky oranžový - Calendula...
Mäta klasnatá - Mentha viridis - semená mäty -...
Bazalka pravá Compact - Ocimum basilicum -...
Vinič hroznorodý - Vitis vinifera -...
Zelená horčica Komatsuna - Brassica rapa var. komatsuna - semená horčice - 20 ks
Komatsuna je druh ázijskej listovej zeleniny, niekedy nazývaná aj ako japonský špenát alebo čínska horčica.
Je to výnosná rastlina, ktorú možno pestovať celoročne v interiéri alebo od jari do jesene na vonkajšom záhone.
Má veľké zelené listy v otvorenej ružici a príjemne horčicovú pikantnú chuť.
Komatsuna je základom japonskej kuchyne.
Konzumuje sa v surovom alebo varenom stave.
Táto zelenina má blahodárny účinok na naše zdravie.
Vďaka vysokému obsahu vitamínu C zvyšuje obranyschopnosť organizmu, betakarotén a luteín bojujú proti degenerácii očnej sietnice.
Komatsuna má aj priaznivý vplyv na zuby, kosti a kardiovaskulárny systém.
Semená možno vysievať priamo na vonkajšie stanovisko od jari až do jesene. V zimnom období možno pestovať vo vnútri. Hĺbka výsevu je 0,5 – 1 cm, vzdialenosť semien 2,5 cm. Doba klíčenia je 10 – 14 dní.
Stanovisko by malo byť slnečné, prípadne polotieň, s výživnou a dobre priepustnou pôdou. Rastlina je tolerantná k výkyvom teplôt. Nemá vysoké nároky na pestovanie.
Zber je možný už asi mesiac po výseve, v zime približne za 2 mesiace. Rastliny sa odrezávajú 2 cm nad povrchom pôdy. Potom znova obrastajú.
Komatsuna je druh ázijskej listovej zeleniny, niekedy nazývaná aj ako japonský špenát alebo čínska horčica.
Je to výnosná rastlina, ktorú možno pestovať celoročne v interiéri alebo od jari do jesene na vonkajšom záhone.
Má veľké zelené listy v otvorenej ružici a príjemne horčicovú pikantnú chuť.
Komatsuna je základom japonskej kuchyne.
Konzumuje sa v surovom alebo varenom stave.
Táto zelenina má blahodárny účinok na naše zdravie.
Vďaka vysokému obsahu vitamínu C zvyšuje obranyschopnosť organizmu, betakarotén a luteín bojujú proti degenerácii očnej sietnice.
Komatsuna má aj priaznivý vplyv na zuby, kosti a kardiovaskulárny systém.