
Hyacint Dark Dimension - Hyacinthus - cibuľa...

Cibuľa sadzačka zimná Snowball - Allium cepa -...

Hyacint Fondant - Hyacinthus fondante - cibuľa...

Cibuľa sadbová ozimná Shakespeare - Allium cepa...

Sadbový cesnak Slavin II - Allium sativum -...

Komatsuna je druh ázijskej listovej zeleniny, niekedy nazývaná aj ako japonský špenát alebo čínska horčica.
Je to výnosná rastlina, ktorú možno pestovať celoročne v interiéri alebo od jari do jesene na vonkajšom záhone.
Má veľké zelené listy v otvorenej ružici a príjemne horčicovú pikantnú chuť.
Komatsuna je základom japonskej kuchyne.
Konzumuje sa v surovom alebo varenom stave.
Táto zelenina má blahodárny účinok na naše zdravie.
Vďaka vysokému obsahu vitamínu C zvyšuje obranyschopnosť organizmu, betakarotén a luteín bojujú proti degenerácii očnej sietnice.
Komatsuna má aj priaznivý vplyv na zuby, kosti a kardiovaskulárny systém.
Semená možno vysievať priamo na vonkajšie stanovisko od jari až do jesene. V zimnom období možno pestovať vo vnútri. Hĺbka výsevu je 0,5 – 1 cm, vzdialenosť semien 2,5 cm. Doba klíčenia je 10 – 14 dní.
Stanovisko by malo byť slnečné, prípadne polotieň, s výživnou a dobre priepustnou pôdou. Rastlina je tolerantná k výkyvom teplôt. Nemá vysoké nároky na pestovanie.
Zber je možný už asi mesiac po výseve, v zime približne za 2 mesiace. Rastliny sa odrezávajú 2 cm nad povrchom pôdy. Potom znova obrastajú.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa