
Cibuľa sadzačka Birnformige - Allium cepa -...

Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Nerina Bowdenova - Nerine Bowdenii - hľuzy...

Kurkuma ružová - Curcuma alismatifolia - hľuza...

Paštrnák Kamo je koreňová zelenina vhodná hlavne na priamu konzumáciu, sušenie či mrazenie.
Dužina je krémovo biela, veľmi aromatická.
Paštrnák sa využíva v kuchyni do polievok, omáčok, alebo čerstvý do šalátov.
Výhodou je, že má vysoký obsah bielkovín a vitamínov.
Vegetačná doba je okolo 150–170 dní.
Paštrnák je zelenina s veľmi dlhou vegetačnou dobou, preto ju treba vysievať skoro a počítať s tým, že na záhone bude prakticky po celý rok.
Semená sa vysievajú priamo na vonkajší záhon do hĺbky 1 – 2 cm v priebehu marca. Klíčenie trvá 3 – 4 týždne. Odporúčaný spon je 30 – 40 x 10 cm.
Stanovisko by malo byť slnečné, prípadne polotieň, s ľahkou, piesčitou a dobre pohnojenou pôdou. Tesne pred výsevom sa už neodporúča pôdu hnojiť. Rastlinám je treba zabezpečiť dostatočnú zálievku.
Paštrnák sa zberá na jeseň po zaschnutí vňate. Je možné ho ale nechať v záhone až do konca zimy. Zozbierané korene sa skladujú vo vlhkom piesku, pri teplote 0 – 1 °C.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa