Naše produkty

Kaleráb skorý modrý Blankyt - Brassica oleracea - semená - 50 ks

1000929

Nový produkt

Kaleráb Blankyt skorý modrý je vhodný pre rýchlenie i na poľné pestovanie. Pestovať kaleráb môžeme od jari až do jesene. Listy tejto odrody sú polo vzpriamené, stredne silné. Stopka je stredne dlhá.

Buľvy sú krásnej modro-fialovej farby. Táto odroda rastie rýchlo, je pevná a odolná voči vybiehaniu do kvetu, ako aj voči drevnateniu a praskaniu buliev.

Modré kaleráby sa vyznačujú veľmi jemnou a lahodnou chuťou.

Vegetačná doba je približne 90 dní.

Balenie s hmotnosťou 0.12 g obsahuje približne 50 semien.

Viac detailov

0,79 €s DPH

Na sklade

- +

 
Viac informácií

Semienka kalerábu môžete vysievať už vo februári či marci do sadbovačov. Od apríla je možné premiestniť rastlinky na vonkajší záhon. Hĺbka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčenia je 1 – 2 týždne pri teplote 15 – 20 °C.

Kaleráb má rád slnečné stanovisko s pomerne ťažkou pôdou, ktorá má hlinitý alebo hlinito-piesčitý charakter. Dobre sa mu bude dariť v pôde, kde rástla koreňová zelenina, strukoviny, rajčiaky alebo papriky. Odporúčaný spon je 40 x 30 cm (u raných odrôd to môže byť i menej). Veľmi dôležitá je dostatočná a pravidelná zálievka, ktorá zamedzuje praskaniu buliev a aj ich drevnateniu.

Presadené rastliny prikryte netkanou textíliou, aby ste zamedzili rozdielom medzi dennou a nočnou teplotou. Tiež ochráni vaše rastliny pred prípadnými škodcami.

Kaleráby sa odporúča zberať mladé, kedy majú najlepšiu chuť. Zozbierané plody možno uskladňovať na chladnom mieste uložené vo vlhkom piesku.

 
Dátový hárok
OdrodaNehybridná
PestovanieV exteriéri - vonku
StanoviskoSlnečné
Výsev/výsadbaFebruár, Marec, Apríl
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

9 ostatných produktov v rovnakej kategórii

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Menu