Naše produkty

Related articles

Aníz - Pimpinella anisum - semená anízu - 350 ks semiačok

1000109

Nový produkt

Aníz je jednoročná rastlina používaná ako korenie s výraznými liečivými účinkami. Táto bylina dorastá do výšky 50 cm. Vytvára biele kvety a následne aromatické plody. Kvitne od júna do augusta.

Patrí medzi najstaršie korenia, ktoré sa pestovali už v starovekom Egypte. Pre svoju aromatickú vôňu a chuť sa používa na dochucovanie jedla (rýb, šalátov, polievok), na výrobu parfémov a liečiv (napr. sirupov proti kašľu).

Aníz sa využíva na liečbu nachladnutia, uvoľnenie dutín, tlmí kŕče a bolesti hlavy. Má tiež pozitívny vplyv na tráviaci systém a pôsobí preventívne proti infekciám.

Viac detailov

0,89 €s DPH

Na sklade

- +

 
Viac informácií

Výsev a pestovanie:

Aníz je mierne náročný na pestovanie.  Do pôdy sa vysieva od marca do apríla -  keď je pôda rozmrznutá a trochu prehriata, na povrch substrátu. Na klíčenie potrebuje dostatok svetla. Výsev sa robí do sponu 25 x 25 cm. Doba klíčenia je 2 – 3 týždne.

Anízu sa darí v ľahkých hlinito-piesčitých pôdach s dostatkom vápnika. Pôda by mala byť dobre prekyprená.

Tejto rastline vyhovuje slnečné stanovisko, v druhej polovici vegetačného obdobia - t.j. v období dozrievania semien vyžaduje veľa slnečného svitu a tepla. Zálievku doprajte anízu iba občas v obdobiach dlhšieho sucha.

Rastlina je dozretá vtedy, keď je semeno hnedej farby. Aníz sa zberá tesne pred dozretím plodov. Kvety sa zrežú a nechajú uschnúť.

Aníz je možné pestovať aj v interiéri v črepníkoch alebo hrantíkoch.

 
Dátový hárok
Výška10 - 20 cm
Farba kvetuBiela
Doba kvitnutiaJúl, August, Jún
PestovanieV exteriéri - vonku, V interiéri - dnu
StanoviskoSlnečné
Výsev/výsadbaApríl, Marec
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Menu