Naše produkty

Related articles

BIO Cibuľa jarná žltá - Allium cepa - bio semená - 500 ks

1003732

Nový produkt

Cibuľa sa do sveta rozšírila zo západnej Ázie a dnes si varenie bez tejto druhej najrozšírenejšej zeleniny dokážeme len ťažko predstaviť.

Cibuľa jarná žltá je odrodou bežnej kuchynskej cibule v bio kvalite. Cibule sú guľovité, so žlto-hnedou šupkou.

Okrem toho, že tvorí základ desiatky jedál, konzumuje sa tepelne upravená aj surová a podporuje naše chuťové bunky, má tiež vplyv na naše zdravie. 

Má vysoký obsah allicín a ďalších zlúčenín, vďaka ktorým zaisťuje prevenciu proti infekciám a slúži ako účinná dezinfekcia ústnej dutiny. Preto ju často používame aj na liečbu pri prechladnutí. Ďalej obsahuje kyselinu listovú, vitamín C a zásobu železa. Dokáže človeka nabudiť po všetkých stránkach, povzbudzuje chuť do jedla, zlepšuje náladu, pôsobí protizápalovo.

Balenie obsahuje cca 500 ks semien. Ide o semená v bio kvalite.

Viac detailov

2,32 €s DPH

Na sklade

- +

 
Viac informácií

Výsev sa robí buď v priebehu zimných mesiacov do skleníka alebo od apríla na vonkajší záhonHĺbka výsevu je približne 0,5 - 1 cm. Klíčenie trvá 2 – 4 týždne (záleží od odrody a podmienok na pestovanie). Ideálna teplota na klíčenie je 12 – 18 ºC. Spon 25 – 30 x 10 – 15 cm.

Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieňPôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť aj neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH môžeme pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.

Pri pestovaní cibule je treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, tak hnojenie nie je nutné.

Pri cibuli venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibuľa sa zberá v dobe, kedy porast z jednej tretiny až polovice poľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zaschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.

 
Dátový hárok
Farba ploduHnedá, Žltá
OdrodaNehybridná
KvalitaBIO kvalita
PestovanieV exteriéri - vonku
StanoviskoPolotienisté, Slnečné
Výsev/výsadbaApríl
MrazuvzdornosťNie
 
Doprava a platba
 
Doprava
Dopravná spoločnosť Slovak Parcel Service, Zásielkovňa, IN TIME alebo Slovenská pošta
 
Platobné metódy
Dobierka, platobnou kartou či bankovým prevodom
 
Garancia kvality
Záruka vrátenia peňazí do 14 dňov

Doplnky

1 ďalšie produkt v rovnakej kategórii

Naposledy zobrazené

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Menu