
BIO reďkovka červená Sora - Raphanus sativus -...

Cibuľa sadzačka Birnformige - Allium cepa -...

Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Nerina Bowdenova - Nerine Bowdenii - hľuzy...

Kurkuma ružová - Curcuma alismatifolia - hľuza...

Rukola Agano je podobná klasickej rukole, avšak jej listy sa sfarbujú do tmavo červenej farby.
Rastlina je tiež veľmi tolerantná voči chladnejšiemu počasiu.
Zberajú sa buď jednotlivé listy alebo celé šalátové ružice.
Chuť je ľahko pikantná, pripomínajúca horčicu.
Pestovanie rukoly je veľmi podobné pestovaniu žeruchy a rovnako nenáročné.
Semienka je možné vysiať doma do plytkej misky so substrátom či vatou. Odporúča sa slnečné miesto alebo polotieň, ale pozor na priame slnko za oknom, ktoré môže substrát rýchlo vysušiť. Ideálna hĺbka výsevu je 0,5 cm. Odporúčaná je teplota 15 – 20 ºC. Dôležitá je dostatočná zálievka.
Rukolu je možné pestovať aj v hrantíku na balkóne či na vonkajšom záhone. Počítajte s dlhšou dobou klíčenia a rastu. Rastlinky sa zberajú približne za 6 týždňov, už skôr ale môžete zberať drobné mladé lístky, ktoré majú výbornú chuť. Priebežné pretrhávanie je potrebné.
Rastlina je nenáročná na kvalitu pôdy. Na vonkajší záhon vysievajte do riadkov 20 cm od seba. Aby ste si zabezpečili kontinuálny zber, vysievajte semienka priebežne v odstupe niekoľko dní.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa