Katalóg

Kvalita

Naše produkty

Plodová zelenina 

Paradajky, uhorky, kukurica, tekvica, papriky či baklažán - to je len niekoľko druhov, ktoré patria do tejto rozmanitej skupiny. Často ide o teplomilné druhy, náročné na výživu. Odmenou sú nám však chutné, dužinaté plody bohaté na vitamíny a vlákninu.

  • Ačokča
    Ačokča
    Ačokča pochádza z Južnej Ameriky, kde je aj veľmi obľúbenou zeleninou. Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu.
  • Baklažán
    Baklažán
    Čoraz väčšej obľube sa u nás teší baklažán. Obsahuje meď, vápnik, mangán, draslík, síru, vitamíny B a C a napomáha detoxikácii organizmu.
  • Uhorka
    Uhorka
    Uhorka obsahuje viac ako 90% vody, preto osvieži najmä v letných mesiacoch. Okrem toho obsahuje vitamíny A, B aj C, vďaka ktorým si posilníte imunitu a dodáte telu energiu. Jednotlivé vitamíny sa tiež podieľajú na zlepšení kvality pleti.
  • Cuketa
    Cuketa
    Slovo cuketa pochádza z talianskeho zucca, v Taliansku bola aj vyšľachtená. Jedlo z cukety priaznivo ovplyvňuje činnosť obličiek a tráviaceho ústrojenstva.
  • Paradajky
    Paradajky
    História paradajok siaha až do 5. storočia pred našim letopočtom. Hoci sú paradajky považované za zeleninu, v skutočnosti ide o ovocie. Obsahujú lykopén - prírodný karotenoid a najsilnejší rastlinný antioxidant.
  • Lagenárie
    Lagenárie
    Lagenárie, alebo aj indické uhorky obsahujú množstvo vitamínu C, B a vlákniny. Chuťou je lagenária podobná uhorke, alebo cukete a vďaka zaujímavému tvaru má využitie aj v rôznych dekoráciách.
  • Kukurica
    Kukurica
    Nálezy zvyškov kukuričných vretien v jaskyniach dokazujú, že už v roku 3000 pred n.l. sa Indiáni Južnej a Strednej Ameriky živili kukuricou. Ide o veľmi chutný a výživný druh, ktorý navyše obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, ale aj železo, fosfor a vápnik
  • Melón
    Melón
    Melón je hlavne v lete obľúbenou a osviežujúcou pochúťkou. Či už červený, alebo žltý, obidva druhy sú pre telo veľmi prospešné a okrem množstva vitamínov obsahujú aj antioxidant lykopén.
  • Patizón
    Patizón
    Patizón je druh tekvice, zaujímavý svojim diskovitým tvarom. Vzhľadom na nízku hodnotu sodíka sa radí medzi vynikajúce zeleniny pri liečbe srdcových a obličkových porúch.
  • Tomatillo
    Tomatillo
    Tomatillo sa predáva u nás v supermarketoch v oddelení ovocie a zelenina, ale môžete si ho vypestovať i u Vás doma. Plody svojím tvarom pripomínajú paradajku, ale sú oveľa tvrdšie a majú pevnejšiu šupku. Plody sa konzumujú aj so šupkou. Chuťou sa dajú prirovnať k rajčiakom zmiešanými s jablkami. Rastlina rýchlo rastie a dá sa pestovať v našich podmienkach.
  • Papriky
    Papriky

    Máte radi papriky? Najlepšie sú tie vlastnoručne vypestované - chutia najlepšie a ešte k tomu budete z nich mať oveľa vätšiu radosť. 

  • Tekvice
    Tekvice
na stránku
Produkty 1 - 15 (319)
Produkty 1 - 15 (319)

Menu