
Gladiola Halley - Gladiolus nanus - gladioly -...

Iskerník plnokvetý Picotee oranžový -...

Cibuľa šalotka Biztro - Allium cepa - cibuľky -...

Sója Tofu sa vyznačuje najmä svojím veľmi vysokým obsahom bielkovín a predstavuje tak ideálnu surovinu na použitie vo výrobe potravín, alebo ako zelené hnojivo.
Tento typ sóje je obzvlášť vhodný na výrobu tofu, vďaka svojmu špecifickému zloženiu a vlastnostiam.
Naopak na prípravu edamame, čo sú nezrelé sójové bôby konzumované ako pochúťka, sa tento druh sóje nehodí.
Zrelosť sójových bôbov možno poznať podľa toho, že ich zrná už nie sú mäkké natoľko, aby bolo možné ich poškriabať nechtom.
To znamená, že bôby dosiahli optimálny stupeň zrelosti pre ďalšie spracovanie.
Využitie tejto špecifickej sóje je teda mnohostranné, či už ide o výrobu kvalitného tofu, ktoré je základom mnohých vegetariánskych a vegánskych jedál, alebo ako prírodný zdroj bielkovín v rôznych potravinárskych produktoch.
Vegetačná doba je 140-150 dní.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Semená je vhodné od apríla predpestovať na teplom mieste s teplotou okolo 25 °C. Odporúčaná hĺbka výsevu je 2–4 cm. Po posledných mrazoch môžete rastliny premiestniť von do sponu 10 x 50 cm.
Sóju môžete tiež vysievať priamo na stanovište, od mája do júna. Teplota pôdy by mala byť aspoň 12 °C.
Sója bude vyhovovať slnečné stanovište s humóznou pôdou.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa