×
Vyhľadávanie v blogoch

Účinné zbrane proti hmyzu

Pomaly prichádza leto a to znamená, že príroda je už plne prebudená do celej svojej krásy. Bohužiaľ, okrem pozorovania motýľov na nádherných kvetoch nás môže stretnúť aj iný hmyz, ktorý dokáže pokaziť siestu na záhrade.

Pokiaľ aj vy bojujete s nepríjemnými sršňami, osami, muchami alebo dokonca švábmi, máme pre vás veľmi dobré a ekologické riešenie. Sú nimi novinky od firmy BROS z kolekcie Zelená rada, ktorá je založená iba na prírodných účinných látkach.

Pokiaľ vás trápi lezúci hmyz, ako sú mravce, pavúky alebo dokonca šváby, odporúčame použiť špecializovaný sprej alebo rovno paralyzér proti hmyzu, ktorý efektívne účinkuje aj na osy a iný lietajúci hmyz.

Pomocou paralyzéra je hmyz najprv zmrazený a následne usmrtený, čo predstavuje nielen ekologický, ale najmä veľmi humánny spôsob likvidácie. Spreje obsahujú silice z kvetov chryzantémy bez ďalších pridaných chemických látok.

Je tak možné využiť ich kdekoľvek v domácnosti a iných uzavretých priestoroch, vrátane priestorov s potravinami. Prípravky sú bez zápachu a nezanechávajú nežiaduce škvrny na stenách, stropoch ani kobercoch.

"Pomocou paralyzéra je hmyz najprv zmrazený a následne usmrtený, čo predstavuje nielen ekologický, ale najmä veľmi humánny spôsob likvidácie."

Aby sme nemuseli zápasiť s celou kolóniou nepozvaných návštevníkov záhrad alebo dokonca domácností, sú na mieste preventívne opatrenia proti hmyzu. Pokiaľ sa chcete vydať ekologickou cestou, najlepšou voľbou je vysadenie prírodných bylín na parapety alebo priamo do záhona.

Muchy a komáre spoľahlivo odpudia arómu bazalky. Vysaďte si do kvetináčov za oknami napríklad bazalku citrónovú a okrem prírodného repelentu získate aj netradičné ochucovadlo šalátov a iných pokrmov. Na komáre spoľahlivo účinkuje aj citrónová tráva čiže citronela, ktorú iste poznáte z obalov repelentov, ktorých býva neoddeliteľnou súčasťou.

Boj so slimákmi

Nielen hmyz dokáže znepríjemniť deň. Na úrodu už vo veľkom útočia aj slimáky.
Prevenciou proti týmto nepozvaným návštevníkom je výsadba feniklu na záhonoch. Ten spoľahlivo ochráni úrodu aj proti voškám. Pokiaľ sa už v záhradke ulitníky vyskytujú, nezostáva nič iné, len vyraziť do boja so silnejšími zbraňami.

Odporúčanou cestou sú buď granule vyrobené z prírodných zdrojov, ktoré zaručujú nezávadnosť k životnému prostrediu i domácim miláčikom a ostatným zvieratám.

Pokiaľ si chcete byť istí biologickou nezávadnosťou, stojí za to vyskúšať pasce na slimáky. Majú veľmi pokrokový dizajn, vďaka ktorému si ich na záhrade takmer nevšimnete.

Pascu stačí zakopať a naplniť pivom. Zabudnite ale na to nealkoholické. Čím viac stupňov slimákom doprajete, tým rýchlejší a humánnejší bude ich odchod.

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa