
Ľalia Fata Morgana - Lilium - cibuľoviny - 1 ks

Sedliacky chren - Armoracia rusticana -...

Hliva ustricová je najznámejšia a najviac pestovaná drevokazná huba v našej oblasti.
Vďaka svojej aróme a pozitívnemu účinku glukánu pleuranu, ktorý posilňuje imunitný systém, je veľmi obľúbenou hubou.
Plodnice vyrastajú v trsoch, ktoré pripomínajú strechovito usporiadané vrstvy.
Mäsitý klobúk s priemerom 5–15 cm má svetlohnedú až hnedosivú farbu.
Hlivu je najvhodnejšie žať odlamovaním celých trsov, pričom plodnice by mali byť skladované s lupeňmi hore.
Čerstvá hliva sa hodí na rôzne kuchynské úpravy.
Trene, ktoré sú bohaté na zdraviu prospešné látky, ale tuhé, sa odporúča usušiť a rozomlieť na prášok, ktorý je možné používať ako doplnok stravy alebo korenia.
Pestovanie je možné od jari do jesene, a to v miestach, kde je stála teplota po celý rok. Na pestovanie tejto huby sa ako substrát používa buď kompaktné drevo, ako sú kláty a konáre, alebo pri intenzívnom pestovaní piliny, hobliny listnatého dreva, krátko rezaná slama či drvené kukuričné vretená.
Po naočkovaní podsady je veľmi dôležité ju umiestniť do miestnosti, kde je teplota okolo 22 °C. Keď huba prerastie celým substrátom, približne za 3–4 týždne, presuňte drevo či sáčok do tienistej miestnosti s teplotou pod 20 °C. Vďaka tomu začne dochádzať k nasadzovaniu plodníc.
Ďalšie informácie a bezpečnostné pokyny nájdete uvedené na výrobku.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa