
BIO reďkovka červená Sora - Raphanus sativus -...

Cibuľa sadzačka Birnformige - Allium cepa -...

Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Nerina Bowdenova - Nerine Bowdenii - hľuzy...

Kurkuma ružová - Curcuma alismatifolia - hľuza...

Baklažán Klasik je poloraná odroda, ktorá sa vyznačuje štíhlejšími plodmi a tmavofialovou až čiernou šupkou.
Plody sú dlhé, štíhle a majú hladkú, lesklú šupku.
Dužina je jemná, s nádychom slabej zelenkavosti a má príjemnú chuť.
Hodí sa na pestovanie v skleníkoch, fóliovníkoch aj na poli či záhone.
Dorastá do výšky 60–70 cm a má kompaktný rast.
Je známy svojou vynikajúcou odolnosťou voči rôznym stresovým podmienkam a náročnejším klimatickým podmienkam.
Vegetačná doba je približne 140 dní.
Baklažán je teplomilná rastlina, ktorá okrem vyššej teploty potrebuje pre svoj úspešný rast aj dostatok vlahy a občasné prihnojovanie.
S predpestovaním semien je možné začať od konca februára, približne do apríla. Sadíme do hĺbky 1 cm. V tejto dobe by teplota nemala klesať pod 20 °C. Ideálna teplota na klíčenie je 20–25 °C. Klíčenie trvá obvykle 10 – 18 dní. Ideálny spon je 60 x 40 cm.
K presadeniu rastliny dochádza v máji alebo v júni. Dôležité je, aby vonkajšia teplota už bola dostatočne vysoká.
Baklažán je pomerne náročný na stanovište. Rastliny je možné pestovať v skleníkoch či veľkých kvetináčoch. Ak ho presádzame na vonkajší záhon, je nutné, aby stanovište bolo dostatočne slnečné, dobre chránené pred vetrom a malo ľahšiu, humóznu a dostatočne hlbokú pôdu. V menej vhodných podmienkach môžete baklažán na záhonoch prekryť čiernou netkanou textíliou, ktorá dopraje rastlinám dostatočné teplo.
Odporúča sa rastlinu hojne a pravidelne zalievať a prihnojovať.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa