
Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Cibuľa Lisabon v BIO kvalite je biela zväzková cibuľka, ktorá je určená na skorý zber a priamu konzumáciu.
Cibuľky sú malé a ploché, rýchlo rastú a sú veľmi chutné.
Cibuľku je možné vysievať už od februára, prvej úrody sa dočkáme na začiatku júna.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Výsev sa vykonáva buď v priebehu zimných mesiacov do skleníka, alebo od apríla na vonkajší záhon. Hĺbka výsevu je asi 0,5 – 1 cm. Klíčenie trvá 2–4 týždne (záleží na odrode a podmienkach pestovania). Ideálna teplota na klíčenie je 12–18 ºC. Spon 25 – 30 x 10 – 15 cm.
Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovište, príp. polotieň. Pôda by mala byť piesočnatohlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť tiež neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH je možné pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.
Pri pestovaní cibule treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a tiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, potom prihnojovanie nie je nutné.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa