Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyNa vybrané cibuľoviny 30% zľava!
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
BIO hrach siaty Karina - Pisum sativum - bio semená hrachu - 75 ks
Bio hrach Karina patrí k odrodám, ktoré sa vysievajú veľmi skoro. Tmavozelené struky sú veľmi výnosné.
Rastlina dosahuje výšku až 60 cm a tvorí tmavozelené struky, 10 cm dlhé, s 8–10 hráškami.
Odroda je rezistentná voči chorobám.
Semená hrachu sú dôležitým zdrojom bielkovín, vitamínov, vlákniny, škrobu.
Hrach má veľa priaznivých účinkov na zdravie človeka, napr. zlepšuje zrak, pomáha pri zápche, detoxikuje organizmus, znižuje hladinu cholesterolu a tukov v krvi.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Semená hrachu sa vysievajú priamo na vonkajšie stanovisko a to už na prelome marca a apríla. Hrach je pomerne odolný voči chladu. Semená je vhodné pred výsevom namočiť a nechať nabobtnať. Hĺbka výsevu je 3 – 5 cm a spon 30 x 5 cm. Ideálna teplota na klíčenie je okolo 12 – 18 °C. Doba klíčenia je 1 – 2 týždne.
Hrach možno siať postupne až do júna a neskoré odrody až do júla, čím sa zabezpečí dlhodobý zber až do jesenných mesiacov.
Stanovisko by malo byť slnečné, dobre chránené pred vetrom. Je vhodné pestovať hrach s oporou. Pôda by mala byť hlinitá, výživná, s neutrálnym pH. Dôležitá je pravidelná zálievka.
Hrach sa zberá postupne podľa požadovaného stupňa zrelosti.