BIO Pór Hannibal - Allium porum - bio semená póru - 30 ks
Táto odroda je veľmi robustná s dlhými koreňmi, lesklej zelenej farby.
Pór je vynikajúca zelenina, ktorá sa hodí do polievok, omáčok, k mäsu a pod.
Je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, pôsobí antibakteriálne a má priaznivý vplyv na cievy, tráviaci a nervový systém.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
S predpestovaním semien môžete začať už v zimných mesiacoch. Priamy výsev je možný od apríla do mája.
Hĺbka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčenia je 2 – 3 týždne. Ideálna teplota na klíčenie je 15 – 20 °C. Je nutné počítať s vegetačnou dobou až 200 dní.
V priebehu apríla sadenice presádzame na vonkajšie stanovisko, ktoré by malo byť dostatočne slnečné.
Pór nie je príliš náročný na pestovanie, ani nemá špecifické požiadavky na substrát. Bude sa mu dariť takmer v akejkoľvek pôde, ktorá je dostatočne hlboká, ľahká a dostatočne zásobená živinami.
Ideálne je neutrálne pH. Sadenice vysádzame do hĺbky aspoň 10 cm, do rýh vzdialených od seba 30 až 40 cm.
Pór vyžaduje pravidelnú a dostatočnú zálievku a neškodí mu prihnojovanie plnými hnojivami (Cererit, NPK).
Vhodnou predplodinou sú napríklad zemiaky či uhorky.
Pór je náchylný na pôsobenie bzdochy pórovej, ktorá ničí bielu časť rastliny. K zamedzeniu výskytu je dobré prekryť záhon netkanou textíliou.