
Gladiola Halley - Gladiolus nanus - gladioly -...

Iskerník plnokvetý Picotee oranžový -...

Cibuľa šalotka Biztro - Allium cepa - cibuľky -...

Muškátová tekvica s pôvodným názvom Muscade de Provence je tekvica s veľmi výrazným pruhovaním.
Pochádza z Francúzska. Dužina muškátovej tekvice je sýtooranžová. Plodí veľké tmavozelené až sýtooranžové tekvice s hmotnosťou až 10 kg, ale môže dorastať až do hmotnosti 40 kg.
Táto odroda je cenená pre vynikajúcu chuť dužiny, ktorá je sladkastá a v čerstvom stave pripomína chuťovo melón Galia. Okrem konzumácie v surovom stave sa dá využiť do polievok, koláčov, na zaváranie a pod.
Doba zrenia je dlhšia (až 150 dní).
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Ide o pomerne odolné rastliny, takže je možné buď semená predpestovať, alebo ich vysadiť približne v polovici mája priamo na vonkajší záhon. Všeobecne u týchto plazivých foriem sa viac odporúča priamy výsev.
S predpestovaním semien môžete začať už v marci či apríli. Doba klíčenia je 1 - 2 týždne.
Rastliny presádzame na slnečné stanovisko až v druhej polovici mája, resp. v období, keď už nehrozia ranné mrazy, pretože tekvice zle znášajú mrazy.Rastliny sadíme do sponu 150 x 100 cm (alebo viac).
Tekvice majú rady hlinitú pôdu, ktorá je bohatá na živiny. Je možné do pôdy už na jeseň zapraviť kompost alebo hnoj.
Pre rast je zásadný dostatok svetla, tepla a vlahy. Stanovisko musí byť vždy slnečné a pôda vlhšia. Je potrebné rastliny dostatočne zalievať – menej a častejšie. Rastliny v priebehu rastu môžete prihnojovať hnojivami či kompostom.
Tekvice je možné skladovať na chladnom mieste pomerne dlhú dobu.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa