Muškátová tekvica Trombetta D'Albenga sa pestuje najmä v Taliansku, konkrétne v provincii Savona neďaleko mesta Albenga, ktoré je časťou známej talianskej riviéry.
Pôvodne však pochádza zo Severnej Ameriky, odkiaľ ju do svojej vlasti priviezli námorníci.
Táto plazivá rastlina produkuje podlhovasté, často zatočené plody s hmotnosťou medzi 2 a 5 kg, s dĺžkou až 1 m i viac, ak sú zavesené.
Plody tejto tekvice sa však zberajú a spracovávajú v nezrelom stave, podobne ako cuketa, keď dorastie dĺžky 20 až 30 cm.
V tomto štádiu je možné ju zapekať alebo grilovať.
Pokiaľ sú plody zozbierané už pri dĺžke 10 až 15 cm, sú mimoriadne jemné a dajú sa konzumovať aj surové.
Farebne sa mení od limetkovozelenej cez zelenožltú až po svetlobéžovú až hnedú, zatiaľ čo dužina zreje dooranžova.
Vďaka tomu, že sú plody dlhé, úzke a semená sú sústredené až na konci plodu.
Ich textúra menej vodnatá a konzistenciou viac chrumkavá.
Chuť je sladká, s ovocnými tónmi a jemným orechovým dozvukom a príjemným skusom.
Dužina zrelých plodov sa výborne hodí na prípravu pyré, polievok a plnky alebo aj do koláčov.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.