
BIO reďkovka červená Sora - Raphanus sativus -...

Cibuľa sadzačka Birnformige - Allium cepa -...

Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Nerina Bowdenova - Nerine Bowdenii - hľuzy...

Kurkuma ružová - Curcuma alismatifolia - hľuza...

Tekvica s vtipným názvom Uchiki Kuri je japonský kultivar tekvice s lahodnou chuťou ľahko pripomínajúcou gaštany a so žiarivo oranžovou farbou. Ide o typ tekvice Hokkaido.
Rastlina má bujný rast a možno ju použiť ako okrasnú rastlinu pestovanú s oporou. Výhodou tejto tekvice je jej dlhá trvanlivosť.
Plody tekvice Uchiki kuri dosahujú hmotnosť 1–2, 5 kg a veľkosť 20–25 cm. Vhodné sú najmä v kuchyni - na dusenie, varenie, ale aj v surovom stave do šalátov. Dužina je kompaktná a má veľký obsah železa a betakaroténu.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Ide o pomerne odolné rastliny, takže je možné buď semená predpestovať, alebo ich vysadiť približne v polovici mája priamo na vonkajší záhon.
S predpestovaním semien môžete začať už v marci či apríli. Doba klíčenia je 1 - 2 týždne.
Rastliny presádzame na slnečné stanovisko až v druhej polovici mája, resp. v období, keď už nehrozia ranné mrazy, pretože tekvice zle znášajú mrazy. Rastliny sadíme do sponu 150 x 100 cm (alebo viac).
Tekvice majú rady hlinitú pôdu, ktorá je bohatá na živiny. Je možné do pôdy už na jeseň zapraviť kompost alebo hnoj.
Pre rast je zásadný dostatok svetla, tepla a vlahy. Stanovisko musí byť vždy slnečné a pôda vlhšia.
Je potrebné rastliny dostatočne zalievať – menej a častejšie. Rastliny v priebehu rastu môžete prihnojovať hnojivami či kompostom.
Tekvice je možné skladovať na chladnom mieste pomerne dlhú dobu.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa