
BIO reďkovka červená Sora - Raphanus sativus -...

Cibuľa sadzačka Birnformige - Allium cepa -...

Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Nerina Bowdenova - Nerine Bowdenii - hľuzy...

Kurkuma ružová - Curcuma alismatifolia - hľuza...

Horčica habešská či etiópska alebo aj kapusta žliabkatá je rastlina z čeľade kapustovitých.
Pestuje sa hlavne v Etiópii, Sudáne. Ide o menej známu zeleninu.
Mladé lístky slúžia ako príloha do šalátu. Semená sa používajú na výrobu horčice.
Rastlina má tiež dekoratívne červenkasté lístky. Aj pre svoj etiópsky pôvod sa dá rastlina u nás pestovať vonku celoročne.
Vegetačná doba od výsevu je cca 5–6 týždňov.
Výsev vykonávame na vonkajšie stanovisko od marca do septembra. Skôr môžeme rastlinu vysievať do fóliovníkov. Semená sa sejú do hĺbky 2 – 3 cm do sponu 15 x 30 cm. Keď sú rastlinky vysoké cca 10 cm, je nutné ich vyjednotiť.
Horčica nie je náročná na pestovanie. Darí sa jej na teplom a slnečnom stanovisku v hlinito-piesčitej, priepustnej pôde, s obsahom vápnika.
Zálievka by mala byť primeraná, táto rastlinka nemá rada prílišnú vlhkosť. Hnojenie nie je nutné. Pre zvýšenie výnosu môžeme prihnojovať dusíkatými či fosforečnými hnojivami.
Horčicu si môžeme tiež pestovať doma v kvetináči po celý rok. Zaistíme si tak čerstvé listy do šalátu po celý rok. Po približne 5 - 6 týždňoch môžeme čerstvé zelené lístky použiť do šalátu.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa