
Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Japonská horčica Wasabina je známa pre svoju typickú chuť, ktorá je veľmi podobná známej horčici Wasabi.
Patrík k nehybridným odrodám ázijskej listovej zeleniny.
Ak sa lístky konzumujú ešte mladé, teda svetlo zelené, tak nám prinesie delikátnu, ľahko pálivú chuť, ktorá veľmi pripomína chuť známeho Wasabi.
Veľké listy sú kučeravé a sú ideálne v kuchyni.
Je to veľmi tolerantná rastlina s dobrým výnosom a vegetačnou dobou 40–45 dní.
Semená možno vysievať priamo na vonkajšie stanovisko od jari až do jesene. V zimnom období sa dá pestovať vo vnútri. Hĺbka výsevu je 0,5 – 1 cm, vzdialenosť semien 2,5 cm. Doba klíčenia je 10 – 14 dní.
Stanovisko by malo byť slnečné, prípadne polotieň, s výživnou a dobre priepustnou pôdou. Rastlina je tolerantná k výkyvom teplôt. Nemá vysoké nároky na pestovanie.
Zber je možný už asi mesiac po výseve, v zime približne za 2 mesiace. Rastliny sa odrezávajú 2 cm nad povrchom pôdy. Potom znova obrastajú.
Parametre
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa