
Hyacint Dark Dimension - Hyacinthus - cibuľa...

Cibuľa sadzačka zimná Snowball - Allium cepa -...

Hyacint Fondant - Hyacinthus fondante - cibuľa...

Cibuľa sadbová ozimná Shakespeare - Allium cepa...

Sadbový cesnak Slavin II - Allium sativum -...

Hrach cukrový Ambrosia je stredne skorá odroda cukrového hrachu, ktorá je pestovaná hlavne kvôli jeho chutným strukom.
Tie možno konzumovať v mladom stave celé, alebo ich nechať dozrieť pre zber hrášku.
Výška rastliny je cca 70 cm. Ide o hrach s dlhými strukmi sýto zelenej farby.
Obsahujú vždy cca 8–9 zŕn. Struky neobsahujú pergamenovú vrstvu a hodia sa na konzumáciu i nakladanie.
Semená hrachu sú dôležitým zdrojom bielkovín, vitamínov, vlákniny, škrobu.
Hrach má veľa priaznivých účinkov na zdravie človeka, napr. zlepšuje zrak, pomáha pri zápche, detoxikuje organizmus, znižuje hladinu cholesterolu a tukov v krvi.
Vegetačná doba je približne 55 dní.
Balenie obsahuje cca 50 ks semien.
Návod ako pestovať hrach cukrový zo semien:
Hrach cukrový vysievame najlepšie od začiatku apríla, výsev môžeme každých desať dní opakovať, aby sme si mohli dopriať dlhšiu úrodu. Semená vysievame v radoch vzdialených od seba 40 - 50 cm, jednotlivé semienka 5 - 8 cm od seba. Ideálna teplota na klíčenie hrášku je 15 °C. Klíčenie zvyčajne trvá 10 až 20 dní. Na úrodu sa môžeme tešiť medzi júnom až augustom. Semienka vysievame 3 - 4 cm hlboko.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa