Kategórie
-
Zelenina a ovocieZačnite sezónu s kvalitným osivom
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
- Papriky a chilliSladká alebo štipľavá? Stačí si vybrať!
- Jarné cibuľovinyVypestujte si kvety z čerstvých cibuľovín
- Sadbová zeleninaJedinečná chuť – cibuľa aj cesnak skladom
- Semená na klíčenie
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríky
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
-
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Hrach Grandera - Pisum sativum - semená hrachu - 40 ks
Hrach Grandera je poloraná odroda dreňového hrachu, ktorá dorastá do výšky okolo 70–80 cm.
Struky tejto odrody sú zelené, mimoriadne dlhé (aj viac ako 10 cm) a obsahujú 8–10 veľkých zŕn.
Zrná majú vynikajúcu, jemnú chuť a sú obľúbené pre svoju sladkosť a šťavnatosť.
Hodí sa ako na čerstvú konzumáciu, tak aj varenie a mrazenie.
Rastliny sú samonosné, pretože vytvárajú úponky, ktorými sa prichytávajú k okolitej vegetácii.
Preto nepotrebujú oporu a hodia sa aj na pestovanie na menších záhradách.
Semená hrachu sa vysievajú priamo na vonkajšie stanovište a to už na prelome marca a apríla. Hrach je pomerne odolný voči chladu. Semená je vhodné pred výsevom namočiť a nechať napučiavať. Hĺbka výsevu je 3–5 cm a spôn 30 x 5 cm. Ideálna teplota na klíčenie je okolo 12–18 °C. Doba klíčenia je 1–2 týždne.
Hrach je možné vysievať postupne až do júna a skoré odrody až do júla, čím si zaistíte dlhodobú úrodu až do jesenných mesiacov.
Stanovište by malo byť slnečné, dobre chránené pred vetrom. Je vhodné pestovať hrach s oporou. Pôda by mala byť hlinitá, humózna, s neutrálnym pH. Dôležitá je pravidelná zálievka.
Hrach sa žne postupne podľa požadovaného stupňa zrelosti.