Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyNa vybrané cibuľoviny 30% zľava!
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Kel kučeravý Red Russian - Brassica oleracea - semená kelu kučeravého - 150 ks
Kel Red Russian je veľmi nenáročná rastlina na pestovanie.
Nevytvára hlávky, ale iba listové ružice, z ktorých postupne zbierame listy.
Listy sú zeleno-šedé s fialovými stonkami.
Svojím tvarom pripomínajú listy dubu. Listy sú veľmi chutné a krehké.
Výhodou je, že rastlina je veľmi odolná, znesie aj mráz do -15°C.
Listy sa s obľubou využívajú na prípravu teplých a studených pokrmov.
Cenené sú tiež pre ich vysoký obsah vitamínov.
Kel kučeravý sa seje priamo na záhon v máji až júni do hĺbky 1 - 2 cm. Doba klíčenia je okolo 1 - 3 týždne. Odporučený spon je 60 x 50 cm, lebo rastlina pomerne bujne rastie.
Kel kučeravý je nenáročná zelenina, rastie i vo vyšších polohách a nie je tak náročný na pestovateľské podmienky ako iné druhy hlúbovej zeleniny. Pestuje sa ako následná plodina. Vhodnou predplodinou je napr. šalát alebo kaleráb. Vyhovujúce je slnečné alebo polo-tienisté stanovisko s dobre priepustnou, stredne ťažkou pôdou. Tá by mala byť zásaditá – možno ju pred siatím posypať vápencom.
Kel kučeravý je odolný voči nízkym teplotám – zelené odrody vydržia teplotu -15 °C, fialové i väčšie mrazy. Listy možno teda zberať postupne v priebehu celej zimy. Zozbierané listy možno skladovať zamrazené, podobne ako napr. špenátové listy.