Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVypestujte si kvety doma
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Kel kučeravý Scarlet - Brassica oleracea - semená kelu kučeravého - 150 ks
Scarlet je polo-neskorá až neskorá fialová odroda, vhodná na priamu konzumáciu.
Dosahuje výšku 80–120 cm.
Vytvára zvlnené listy zeleno fialovej farby. Možno ho pestovať na balkóne aj terase.
Je odolný voči mrazu (až do teploty -18 °C).
Kel sa využíva v kuchyni na prípravu studených i teplých pokrmov.
Listy majú vysoký obsah minerálov a vitamínov.
Využíva sa aj na prevenciu rakoviny, na posilnenie imunitného systému a na zníženie hladiny cholesterolu v krvi.
Kel kučeravý sa seje priamo na záhon v máji až júni do hĺbky 1–2 cm. Doba klíčenia je okolo 1–3 týždne. Odporučený spon je 60 x 50 cm, lebo rastlina pomerne bujne rastie.
Kel kučeravý je nenáročná zelenina, rastie i vo vyšších polohách a nie je tak náročný na pestovateľské podmienky ako iné druhy hlúbovej zeleniny. Pestuje sa ako následná plodina. Vhodnou predplodinou je napr. šalát alebo kaleráb. Vyhovujúce je slnečné alebo polo-tienisté stanovisko s dobre priepustnou, stredne ťažkou pôdou. Tá by mala byť zásaditá – možno ju pred siatím posypať vápencom.
Kel kučeravý je odolný voči nízkym teplotám – zelené odrody vydržia teplotu -15 °C, fialové i väčšie mrazy. Listy možno teda zberať postupne v priebehu celej zimy. Zozbierané listy možno skladovať zamrazené, podobne ako napr. špenátové listy.