×

Kategórie

Paprika Beluga Yellow F1 - Capsicum annuum - semená papriky - 5 ks

×

Paprika Beluga žltá je hybridná odroda vhodná hlavne na varenie a do šalátov.

Hodí sa na pestovanie vonku aj v skleníku, ale aj vo veľkých nádobách napr. na balkónoch.

Plody sú v čase svojej zrelosti veľmi sladké.

Celkovo rastlina dosahuje výšku okolo 80–100 cm, samozrejme sa to môže líšiť podľa podmienok pestovania.

Čítaj viacSkryť
4,69 €
Na sklade
Kód:
1000254
Obľúbené
Popis

Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najviac darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť pre pestovanie skleník či fóliovník.

S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3 – 0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom namočené. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmie byť nižšia než 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete parenisku. Doba klíčenia je spravidla 1 – 2 týždne.

Rastliny presádzame na vonkajší záhon v dobe, keď už nehrozia ranné mrazy, t.j. približne v druhej polovici mája. Stanovisko musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre rajčiny a paprikyTyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.

Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12 – 14 °C.

Čítaj viacSkryť
Detaily produktu
1000254

Parametre

Farba plodu
Žltá
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Február
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
F1 Hybridná
Zber
August
Júl
September
Skorosť odrody
Poloskorá
Mohli byste ešte potrebovať
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa