Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyNa vybrané cibuľoviny 30% zľava!
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Pažítka čínska cesnaková Kobold - Allium tuberosum - semená pažítky - 130 ks
Pažítka Kobold je veľmi obľúbenou rastlinou v oblasti juhovýchodnej Ázie.
Niekedy sa jej hovorí aj „cesnaková pažítka“, lebo v pokrmoch nahrádza práve cesnak.
Je bohatá na minerálne látky a vitamíny. Rastlina je mrazuvzdorná. Rastie bujne do výšky 25–30 cm.
V gastronómii sa využívajú všetky časti rastliny. Pažítka sa konzumuje surová alebo sa pridáva do pokrmov tesne pred ich dovarením.
Hodí sa do šalátov, pomazánok, polievok, omáčok a pod.
Pažítku možno predpestovať zo semien alebo vysievať priamo na stanovisko. Možno ju taktiež celoročne pestovať doma v kvetináči.
S predpestovaním semien začíname vo februári či marci. Doba klíčenia je približne 2 – 3 týždne. Na vonkajšie stanovisko ju presádzame v priebehu apríla. Pokiaľ zvolíte priamy výsev, potom sa odporúča počkať až do polovice mája. Odporúčaný spon je 30 x 15 cm.
Stanovisko musí byť dostatočne slnečné, pôda humózna, priepustná s dostatkom vápnika. Rastline doprajeme dostatočnú zálievku a prípadné prihnojenie kompostom či tekutým hnojivom na zeleninu. Vyhnite sa výsadbe v blízkosti strukovín a hlúbovej zeleniny.
Pažítku zberáme postupne, iba v množstvách pre rýchlu konzumáciu. Inak je možné ju skladovať v zmrazenom stave.