Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyNa vybrané cibuľoviny 30% zľava!
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Šalát rímsky Galander - Lactuca sativa var. Romana Gars - semená šalátu - 300 ks
Šalát rímsky Galander je polo-skorá odroda rímskeho šalátu vhodná hlavne k poľnému pestovaniu.
Vytvára stredne veľké elipsovité hlávky.
Táto odroda je odolná voči vybiehaniu do kvetu.
Vegetačná doba je cca 65–75 dní.
Tento šalát sa predpestuje vo februári a na záhon sa presádza v polovici marca, do sponu 40 x 30 cm.
Vyžaduje slnečné stanovisko. Ideálna je pre neho teplota 10–20 °C (podľa odrody). Dobre znáša i väčší teplotný pokles. Vhodné je zakryť sadenice netkanou textíliou, ktorá ochráni rastliny pred škodcami a skráti obdobie vegetácie.
Pôda by mala byť stredne ťažká, bohatá na humus a neutrálna alebo mierne zásaditá. Šalát zle znáša priame hnojenie a kyslé pôdy.
K úspešnému rastu potrebuje dostatočnú zálievku, ktorá zaistí šťavnaté a chrumkavé listy.
Keď sú hlávky rozvinuté, je možné ich na cca 10 dní zviazať špagátom, čím dôjde k vybieleniu ich stredovej časti. Listy sú potom jemnejšie a krehkejšie. Vo fáze bielenia hlávky už nezalievame. Rímsky šalát možno uskladniť na chladnom mieste niekoľko týždňov. Skladujeme v nádobách s pieskom, v prípade potreby jemne zavlažíme.