
Hyacint Dark Dimension - Hyacinthus - cibuľa...

Cibuľa sadzačka zimná Snowball - Allium cepa -...

Hyacint Fondant - Hyacinthus fondante - cibuľa...

Cibuľa sadbová ozimná Shakespeare - Allium cepa...

Sadbový cesnak Slavin II - Allium sativum -...

Táto tekvica pochádza z Japonska a svoj názov získala vďaka špecifickej dužine, ktorá sa po uvarení alebo s pribúdajúcou zrelosťou rozpadáva na jednotlivé vlákna, pripomínajúce špagety.
Špagetová tekvica vytvára plody dĺžky 20–30 cm vajcovitého tvaru.
Jeden plod tekvice má hmotnosť okolo 2 kg.
Je sfarbená do žltej farby. Rastlina je plazivá a rastie veľmi rýchlo. Dužina plodu je tenká, nitkovitá.
Doba zrenia je okolo 90 dní.
Jedná sa o pomerne odolné rastliny, takže je možné buď semená predpestovať alebo ich vysadiť približne v polovici mája priamo na vonkajší záhon. Všeobecne sa u týchto plazivých foriem viac odporúča priamy výsev.
S predpestovaním semien môžete začať už v marci či apríli. Rastliny presádzame na slnečné stanovisko až v druhej polovici mája, resp. v období, keď už nehrozia ranné mrazy, pretože tekvice zle znášajú mrazy. Rastliny sadíme do sponu 200 x 100 cm (alebo viac).
Tekvice majú rady hlinitú pôdu, ktorá je bohatá na živiny. Je možné do pôdy už na jeseň zapraviť kompost alebo hnoj. Pre rast je zásadný dostatok svetla, tepla a vlahy. Stanovisko musí byť vždy slnečné a pôda vlhšia. Je potrebné rastliny dostatočne zalievať – menej a častejšie. Rastliny v priebehu rastu môžete prihnojovať hnojivami či kompostom.
Tekvice je možné skladovať na chladnom mieste pomerne dlhú dobu.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa