Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyNa vybrané cibuľoviny 30% zľava!
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
BIO Hrach cukrový Golden Sweet - Pisum sativum - bio semená hrachu - 35 ks
BIO hrach Golden Sweet je pestovaný hlavne vďaka extra sladkým šťavnatým plodom.
Kvitne fialovými kvetmi a v priebehu júna a júla zberáme ploché, svetložlté struky, ktoré sú vďaka svojmu svetlému zafarbeniu ľahko rozoznateľné od listov.
Odroda je veľmi výnosná.
Rastlina môže dorásť do výšky až 2 m v závislosti od pestovateľských podmienok.
Hrach je vhodnou potravinou pri ochoreniach srdca alebo nervovej sústavy.
Vegetačná doba je približne 55 dní.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Semená hrachu sa vysievajú priamo na vonkajšie stanovište a to už na prelome marca a apríla.
Hrach je pomerne odolný voči chladu. Semená je vhodné pred výsevom namočiť a nechať napučiavať. Hĺbka výsevu je 3-5 cm a spôn 30 x 5 cm.
Ideálna teplota na klíčenie je okolo 12–18 °C. Doba klíčenia je 1–2 týždne.
Hrach je možné vysievať postupne až do júna a rané odrody až do júla, čím si zaistíte dlhodobú úrodu až do jesenných mesiacov.
Stanovište by malo byť slnečné, dobre chránené pred vetrom. Je vhodné hrach pestovať s oporou.
Pôda by mala byť hlinitá, humózna, s neutrálnym pH. Dôležitá je pravidelná zálievka.
Hrach sa zberá postupne podľa požadovaného stupňa zrelosti.