Kategórie
-
Zelenina a ovocieZačnite sezónu s kvalitným osivom
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
- Papriky a chilliSladká alebo štipľavá? Stačí si vybrať!
- Jarné cibuľovinyVypestujte si kvety z čerstvých cibuľovín
- Sadbová zeleninaJedinečná chuť – cibuľa aj cesnak skladom
- Semená na klíčenie
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríky
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
-
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
BIO Paprika na vrúbľovanie Scarface F1 - Capsicum annuum - bio semená papriky - 5 ks
Paprika Scarface je odroda, ktorú je možné využiť na vrúbľovanie všetkých druhov paprík vrátane chilli papričiek.
Táto odroda neplodí vlastné plody.
Výhodou je jej bohatý koreňový systém, ktorý je odolný voči rôznym pôdnym patogénom, čím zaručuje vrúbľovanej odrode bohatú plodnosť.
Podnož je rezistentná voči háďatku.
Vrúbľovaná zelenina lepšie odoláva stresu spôsobenému nevhodným počasím alebo prítomnosťou škodcov.
Získame z nej oveľa väčšiu úrodu.
Vrúbľované papriky znášajú lepšie aj chladnejšie počasie.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najlepšie darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť na pestovanie skleník či fóliovník.
S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3–0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom máčať. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmú byť nižšie ako 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete v miniskleníku. Doba klíčenia je spravidla 1–2 týždne.
Rastliny presádzame do vonkajšieho záhona v čase, keď už nehrozia ranné mrazy, tj. približne v druhej polovici mája. Stanovište musí byť slnečné a chránené pred vetrom. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. kristalonom pre paradajky a papriky, tyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.
Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12–14 °C.