Kategórie
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Paradajky
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
- Papriky a chilli
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- Sadenice
- Jarné cibuľovinyBegónie, georgíny, gladioly a ďalšie
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesiSemená od popredných dodávateľov
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Semená na klíčenieKlíčky aj microgreens
- Potreby na pestovanieZvýhodnené pestovateľské sady
- Hnojivá, špeciálne substráty
- Ochrana nielen rastlín
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Tradičné aj hybridné odrody paradajok
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
-
-
-
BIO Nechtík lekársky oranžový - Calendula...
Mäta klasnatá - Mentha viridis - semená mäty -...
Bazalka pravá Compact - Ocimum basilicum -...
Vinič hroznorodý - Vitis vinifera -...
Zelené hnojenie Serradella - semená - 400 g
Astilba Pumila - Astilbe - hľuzy astilby - 1 ks
BIO Paprika Sweet Chocolate - Capsicum annuum - bio semená papriky - 7 ks
Paprika Sweet Chocolate je veľmi výnosná odroda sladkej nepálivej papriky, ktorá je známa pre svoje jedinečné hnedočokoládové sfarbenie plodov.
Ide o ranú až stredne ranú odrodu, vegetačná doba od výsadby sadeníc je 60–75 dní.
Papriky odrody Sweet Chocolate sú stredne veľké s typickým zvonovitým tvarom.
Farba plodov sa mení z tmavozelenej v raných fázach rastu na bohatú hnedočokoládovú farbu, keď sú plody zrelé.
Plody by mali byť zozbierané, keď dosiahnu plnú hnedočokoládovú farbu a sú pevné na dotyk.
Plody je možné žať aj v zelenej fáze, ale plný potenciál chuti sa rozvinie až po dozretí.
Papriky majú sladkú a mierne ovocnú chuť, ktorá je skvelá pre čerstvú konzumáciu, v šalátoch, na grilovanie alebo pridanie do zmesí zeleniny.
Odroda Sweet Chocolate dorastá do výšky okolo 50 cm a vďaka svojmu kompaktnému vzrastu je možné pestovať aj v balkónových nádobách.
Odroda papriky Sweet Chocolate bola vyšľachtená v roku 1965 prof. E. Meaderom.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najlepšie darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť na pestovanie skleník či fóliovník.
S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3–0,5 cm.
Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom máčať. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 ° C, pričom nesmie byť nižšia ako 22 ° C. Vhodným miestom pre pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete v skleníku. Doba klíčenia je spravidla 1–2 týždne.
Rastliny presádzame do vonkajšieho záhona v čase, keď už nehrozia ranné mrazy, tj. približne v druhej polovici mája. Stanovište musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre paradajky a papriky, Tyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.
Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12–14 °C.
Hnojivo Profík na chilli papričky a papriky je čisto prírodné hnojivo, ktoré je vhodné aj na biopestovanie.
Hnojivo je pripravené z rastlinných aminokyselín, vinázy, morských rias a jemne mletého prírodného fosfátu.
Prirodzenou súčasťou použitých surovín sú organické látky a stopové prvky, ktoré obohacujú pôdu, aktivujú pôdnu mikroflóru a zlepšujú biologickú aktivitu pôdy.
Prípravok stimuluje zakoreňovanie, pôsobí pozitívne na priebeh fotosyntézy a stimuluje rast rastlín a tým aj plodov.
Obsiahnutá morská riasa je okrem hlavných a vedľajších živín aj zdrojom všetkých stopových živín, ktoré sú obsiahnuté v ľahko prijateľnej forme pre rastliny.
Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.
Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.
Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.
Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.
Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.
Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.
Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu - 750 g
Mykorhízne huby sú vhodné hlavne pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny.
Pomocný rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín.
Je vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Hnojivové tyčinky, ktoré vydržia až 60 dní. Sú vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek.
Dodávajú rastlinám základné živiny a obsahujú guáno, pochádzajúce z trusu morských vtákov.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík. Napr.: dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Hoštické hnojivo na rajčiny a papriky - 500 ml
Jedná sa o prírodné hnojivo, ktoré obsahuje prírodné guáno, čo je trus z morských vtákov žijúcich na pobreží Južnej Ameriky.
Prípravok dodáva rastlinám nie len potrebné živiny, ale tiež aktivuje pôdnu mikroflóru.
Je možné ho použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Hnojivo na paradajky, papriky a uhorky, tekvice. Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou.
Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý pôsobením pôdnych mikroorganizmov sa postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.
Paprika Sweet Chocolate je veľmi výnosná odroda sladkej nepálivej papriky, ktorá je známa pre svoje jedinečné hnedočokoládové sfarbenie plodov.
Ide o ranú až stredne ranú odrodu, vegetačná doba od výsadby sadeníc je 60–75 dní.
Papriky odrody Sweet Chocolate sú stredne veľké s typickým zvonovitým tvarom.
Farba plodov sa mení z tmavozelenej v raných fázach rastu na bohatú hnedočokoládovú farbu, keď sú plody zrelé.
Plody by mali byť zozbierané, keď dosiahnu plnú hnedočokoládovú farbu a sú pevné na dotyk.
Plody je možné žať aj v zelenej fáze, ale plný potenciál chuti sa rozvinie až po dozretí.
Papriky majú sladkú a mierne ovocnú chuť, ktorá je skvelá pre čerstvú konzumáciu, v šalátoch, na grilovanie alebo pridanie do zmesí zeleniny.
Odroda Sweet Chocolate dorastá do výšky okolo 50 cm a vďaka svojmu kompaktnému vzrastu je možné pestovať aj v balkónových nádobách.
Odroda papriky Sweet Chocolate bola vyšľachtená v roku 1965 prof. E. Meaderom.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.