×
Vyhľadávanie v blogoch

Objavte novinky tohtoročnej sezóny na osiva-semena.sk

Pestujete radi zo semienok? My tiež. A určite nám dáte za pravdu, že nie je nič krajšie, než pozorovať nový život rastlín od prvých klíčkov. Máme február a sezóna predpestovania semienok je v plnom prúde. Najmä pre milovníkov zeleniny sme si u nás pripravili veľké množstvo noviniek. Teraz je ten najlepší čas na sadenie semien paradajokbaklažánov ale aj paprík a chilli.

Chcete vyskúšať najpálivejšie chilli na svete?

Každý rok sú krížené nové a nové odrody papričiek, ktorých jednotky pálivosti už dávno presahujú milión SHU/Scoville heat units –jednotiek pálivosti. Jednou z nich je napríklad oranžový hybrid Chilli Bhut, ktorý je aj napriek miliónom SHU stále vyhľadávanou papričkou, najmä pre svoju dokonalú chuť s ovocným nádychom. Zaujímavosťou je, že táto indická odroda je vo svojej domovine používaná na homeopatickú liečbu a ako ochrana pred extrémnymi horúčavami.

Ďalšou piepornou novinkou je u nás Brazílske korenie, hybrid z Južnej Ameriky, ktorý vznikol krížením naozajstných chilli legiend – Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion. Tieto čokoládovohnedé krásky sú obľúbené najmä v indickej kuchyni i v rodnej Brazílii a to aj napriek svojim 1 400 000 SHU.

Ale to ešte nič nie je proti americkej „dvojmiliónovej“ Carolina Reaper papričke. Jej žltý kultivar je ďalší medzi našimi horúcimi novinkami. Okrem toho, že je extrémne pálivá, nádherne citrusovo vonia a skvele vyzerá. Jej plody sú skutočným unikátom medzi chilli a výhodou je, že si ich môžete vypestovať pokojne doma v malej nádobe.

Pre fanúšikov jemnejšej zeleniny

Je na čase vyskúšať niektorý z chutných a naozaj zaujímavých baklažánov. Väčšina z nás si pod pojmom baklažán predstaví fialovú pozdĺžnu zeleninu. Tie síce na osiva-semena.sk nájdete, avšak pre veľký záujem teraz ponúkame semienka skutočných okrasných skvostov.
Za zmienku určite stojí odroda baklažánu Striped Toga, ktorú je ľahké pomýliť si s niektorým z pruhovaných paradajok. Tento veľmi dekoratívny kultivar zo slnečnej Afriky si teraz môžete vyskúšať vypestovať tiež. Plody potom zaradte do niektorej z exotických receptov z Etiópie, kde je tento kultivar považovaný za skutočnú pochúťku.

Ďalšou krásnou novinkou v našom sortimente, na ktorú sme skutočne pyšní, je odroda baklažánu Goyo Kumba, africký kultivar, ktorý vzhľadom pripomína malé tekvice. Goyo je skutočne výnimočnou zeleninou, na konzumáciu vám ponúkne nielen plody, ale aj listy, ktoré sú doslova nabité vitamínmi a to vraj viac ako samotné baklažány. Tak čo hovoríte, vyskúšate ich pridať do svojho obľúbeného šalátu?

Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa